TUTU PUOANE & EWOUT PIERREUX

WRAPPED IN RHYTHM - CLUBCONCERT

Zangeres Tutu Puoane en pianist Ewout Pierreux ontmoetten elkaar tijdens een repetitie in 2003 in Leuven en zijn sindsdien onafscheidelijk. Als muzikale partners én levenspartners kennen ze elkaar door en door.

Uit de kruisbestuiving van Puoane’s Zuid-Afrikaanse roots en Pierreux’ in klassieke muziek en jazz gewortelde pianospel ontstond een unieke mix van Afrikaanse, Europese en Amerikaanse muziektradities, geworteld in soul en jazz, hun twee grote gemeenschappelijke liefdes.

Ze werken inmiddels al ruim 20 jaar samen in verschillende projecten, en brachten samen een handvol albums uit in diverse bezettingen. Voor het nieuwe album ‘Wrapped in Rhythm’, schreven ze samen een hoop nieuwe songs gebaseerd op de poëzie van Tutu’s land- en leeftijdsgenote Lebogang Mashile. In duo zijn ze alleen met twee, met alle ruimte, beweeglijkheid en intimiteit van dien, en ondernemen ze een reis doorheen die songs, met hier en daar een spontane cover. Een trip die elke keer iets anders is, maar altijd met een vleugje magie dat van elk concert een unieke belevenis maakt.
Bloedstollend mooi!

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be