PLANET B

REGIE: PIETER VAN EECKE

Heerlijk genieten op zondagochtend met een film en ontbijt!
Om 9u serveert Oxfam Wereldwinkels een (h)eerlijk fairtrade ontbijtbuffet.
Reserveer deze maaltijd samen met je filmticket. Je kan dit als product toevoegen na de reservatie van je filmticket !

Korte inhoud

Twee jongeren groeien op in een wereld die zichzelf vernietigt. Ze zoeken elk hun eigen weg en tasten af hoe ver ze willen gaan in hun acties. 

De dertienjarige Bo woont in een rustige buurt, heeft een liefhebbende familie, veel vrienden en doet het goed op school - een vrij perfect tienerleven.
Net als jongeren over de hele wereld is Bo nieuwsgierig, stelt ze alles in vraag en is ze opstandig. Terwijl ze het nieuws volgt, wordt ze zich steeds meer bewust van de vernietiging van onze planeet - niet alleen in verre oorden, maar ook dichter bij huis, in België.

Ze besluit de strijd tegen de klimaatverandering aan te gaan en sluit zich aan bij Extinction Rebellion, samen met haar boezemvriend Luca. Ze bezetten fabrieksterreinen en snelwegen, en worden al snel geconfronteerd met tegenstand: ze worden genegeerd, bekritiseerd en gearresteerd en brengen zelfs tijd door in politiecellen. Terwijl Luca steeds radicalere acties voorstelt, zoekt de meer bedachtzame Bo haar eigen weg door de uitdagingen van onze tijd.

Planet B is het coming-of-age verhaal van twee jonge tieners die proberen op te groeien in een wereld die zichzelf vernietigt.


Wat is er nodig om mensen te laten beseffen dat er geen Planeet B bestaat?

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be