THE CREATOR

REGIE: GARETH EDWARDS

THE CREATOR laat ons een wereld zien waarbij de mensheid in oorlog is met AI. Joshua wordt gerekruteerd om een geavanceerd AI-systeem op te sporen en te vernietigen. Maar wat als dit systeem de vorm heeft aangenomen van een jong kind? We worden momenteel overstelpt met AI en worden geconfronteerd met essentiële vragen, zoals: is AI in staat om gevoelens te ontwikkelen?

In een toekomstige oorlog tussen de mens en de krachten van kunstmatige intelligentie wordt Joshua (Washington), een geharde ex-special forces agent die treurt om de verdwijning van zijn vrouw (Chan), gerekruteerd om de Creator op te sporen en te doden.
De Creator is de ongrijpbare architect van geavanceerde AI die een mysterieus wapen heeft ontwikkeld met de kracht om de oorlog te beëindigen ... en de mensheid zelf.
Joshua en zijn team van elite-agenten reizen dwars door de vijandelijke linies, naar het donkere hart van door AI bezet gebied ... alleen om te ontdekken dat het wapen dat het einde van de wereld moet betekenen, een AI in de vorm van een jong kind is.

We vertonen deze film binnen het project TARTS, dat ons dieper laat nadenken over de mogelijkheden van technologie binnen kunst en cultuur. Zitten beide mijlen ver uit elkaar of groeien ze toch steeds korter naar elkaar toe?
Kan AI zelf kunst vervaardigen en verliezen professionele kunstenaars binnenkort hun baan of opent technologie net nieuwe deuren om mee aan de slag te gaan ?

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be