ANDRÉ HONNAY

SCHILDERIJEN - EXPO

Gentenaar André Honnay (1962) timmert gestaag maar zeker aan zijn weg als kunstenaar. Hij heeft zich losgemaakt van de brede autostrades van de mode, de makkelijke weg van de volgers die uit de wind blijven en gezapig verdergaan op wat nu trendy is.

André Honnay volgt zijn eigen pad. André Honnay ontdekte in zijn jeugd wat schilderen is. Die kennismaking met verf begon al vroeg. Zijn vader was een handelsreiziger in kunstproducten, aan tubes, pigmenten en potten geen gebrek.
Niet verwonderlijk dat dit leidde tot een kunstzinnige familie: André ‘s broer Marc vertoeft met zijn poëzie en toneelstukken in de literaire wereld, zus Carla is creatief met keramiek, broer Nicolas is met muziek bezig en zus Manuela had een liefde voor mode en lijstte kunstwerken in.

Finissage 
Ter gelegenheid van de finissage zal ANDRé HONNAY vergezeld zijn van zijn broer MARC HONNAY, dichter en auteur, die gedichten en korte teksten zal voorlezen uit zijn laatste bundel “L’écho du scintillement” en tevens enkele stukken in het Nederlands zal voorstellen uit zijn volgende bundel “Carbonades flamandes”, momenteel in voorbereiding.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be