LOU REED 75

PASS THRU FIRE - THE MUSIC OF LOU REED

Op 27 oktober 2023 zal het exact 10 jaar geleden zijn dat Lou Reed het tijdelijke voor het eeuwige wisselde. Een goede reden dus om de man en zijn muziek volop te eren.

Lou Reed wordt weleens “Godfather of Punk” genoemd maar dat is toch zeer kort door de bocht en doet de man zowel op muzikaal als op tekstueel vlak vooral oneer aan.
Lewis Allan Reed, op 2 maart 1942 geboren in Brooklyn, NYC, zouden we eerder als “Chroniqueur van de New Yorkse zelfkant” omschrijven. Hij was de gitarist, zanger en voornaamste songschrijver van Velvet Undergound en had een solocarrière van om en bij de vijf decennia. Zelf omschrijft hij zijn liederen als novellen, wars van sentimentaliteit en clichés maar wel onder de noemer Rock & Roll.

Als er iemand de titel “Rock & Roll Poet” verdient, dan is het wel Lou!Materiaal genoeg dus voor de bandleden om er hun tanden in te zetten. De hits (Perfect Day, Sweet Jane, Walk on the Wild Side,…..) komen uiteraard aan bod maar ook minder bekende albumsongs zullen niet geschuwd worden.
Zet u schrap en ga door het vuur met de LOU REED TRIBUTE BAND!

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be