ATANERES ENSEMBLE & PETER HERTMANS

INNER STORIES

Beerselaar Peter Hertmans is een van de grootste jazzgitaristen van België. Maar wist u dat Hertmans ook een opleiding klassieke piano genoot? Die achtergrond heeft tot een diepgewortelde verbondenheid met het klassieke genre geleid en is vandaag het leidmotief in het programma INNER STORIES.

Samen met Ataneres is Hertmans ervan overtuigd dat een ultieme symbiose tussen de werelden van de jazz en de klassiek niet alleen mogelijk, maar momenteel ook zwaar onderbedeeld is. Deze symbiose zal veel meer blijken dan slechts een compromis, maar vertrekt natuurlijk wel vanuit de idee dat beide genres, in hun unieke eigenheid, ruimte creëren voor kruisbestuiving.

Het programma van INNER STORIES staat volledig in het teken van deze ideologie, met als ruggengraat gearrangeerde composities van Hertmans zelf voor strijkorkest en trio. Daarnaast komen een aantal werken uit het klassieke repertoire, zoals Oblivion van Astor Piazzolla aan bod, waarop Hertmans voor deze unieke gelegenheid zal improviseren. In de uitvoering worden ook gedichten van broer Stefan aangehaald vermits ze het kader en de inspiratiebron vormen voor een aantal composities.

"De samenwerking met Ataneres voelt aan als zeer organisch en tegelijkertijd als prachtige culminatie van een artistiek proces dat al decennialang aan het rijpen was." zegt Hertmans zelf over dit zeer speciale project.Het solistentrio voor de productie ''Inner Stories'' bestaat uit Peter Hertmans (gitaar), Benoît Vanderstraeten (bas) en Lionel Beuvens (drum).

Data

Praktisch

  • Basis: 26 euro
  • -26 jaar: 10 euro
  • Lerarenkaart: 25 euro
  • Abonneekorting: 24 euro
  • Buurtabonnee: 24 euro

Extra

Bezetting: 13 strijkers en een jazztrio met Peter Hertmans (gitaar), Benoît Vanderstraeten (bas) en Lionel Beuvens (drum).

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be