ATANERES ENSEMBLE, PETER HERTMANS & STEFAN HERTMANS

INNER STORIES

Beerselaar Peter Hertmans is een van de grootste jazzgitaristen van België. Maar wist u dat Hertmans ook een opleiding klassieke piano genoot? Die achtergrond heeft tot een diepgewortelde verbondenheid met het klassieke genre geleid en is vandaag het leidmotief in het programma INNER STORIES.

Tussen de composities door is er ook plaats voor literaire intermezzo's. Als special guest komt broer Stefan een aantal teksten en gedichten voordragen die een inspiratiebron vormen voor Peters muziek.

Samen met Ataneres is Hertmans ervan overtuigd dat een ultieme symbiose tussen de werelden van de jazz en de klassiek niet alleen mogelijk, maar momenteel ook zwaar onderbedeeld is. Deze symbiose zal veel meer blijken dan slechts een compromis, maar vertrekt natuurlijk wel vanuit de idee dat beide genres, in hun unieke eigenheid, ruimte creëren voor kruisbestuiving.

Het programma van INNER STORIES staat volledig in het teken van deze ideologie, met als ruggengraat gearrangeerde composities van Hertmans zelf voor strijkorkest en trio. Daarnaast komen een aantal werken uit het klassieke repertoire, zoals Oblivion van Astor Piazzolla aan bod, waarop Hertmans voor deze unieke gelegenheid zal improviseren. In de uitvoering worden ook gedichten van broer Stefan aangehaald vermits ze het kader en de inspiratiebron vormen voor een aantal composities.

"De samenwerking met Ataneres voelt aan als zeer organisch en tegelijkertijd als prachtige culminatie van een artistiek proces dat al decennialang aan het rijpen was." zegt Hertmans zelf over dit zeer speciale project.Het solistentrio voor de productie ''Inner Stories'' bestaat uit Peter Hertmans (gitaar), Benoît Vanderstraeten (bas) en Lionel Beuvens (drum).

SETLIST
Within – Peter Hertmans

De beste jaren I - Stefan Hertmans
Elegiac Melodies – Edvard Grieg

De uitverkorene – Stefan Hertmans
The Chosen One – Peter Hertmans

Tango Saudade - Stefan Hertmans
Oblivion – Astor Piazzolla

Studie – Stefan Hertmans
Adinda’s Garden – Peter Hertmans/Pieter Schuermans
Scherzo – A. Scriabin

Peter introductie Elegy for the World

Mont Noir – Stefan Hertmans
Elegy for the World – Peter Hertmans

Kaneelvingers II – Stefan Hertmans
Maria/Peace – Peter Hertmans

Andante – A. Scriabin + Vuurwerk, zei ze – Stefan Hertmans

Peter presentatie musici en dankwoord

Aan de piano – Stefan Hertmans
The Piano Room – Peter Hertmans

Bis: Is That You - Peter Hertmans

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be