BELPOP BONANZA SUPERSTAR

DE BESTE BUITENLANDSE BELPOPVERHALEN

Belpop Bonanza gaat weer op reis. Deze nieuwe aflevering in de never ending theaterreeks over de geschiedenis van de nationale popmuziek heet BELPOP BONANZA SUPERSTAR. Daarin laten Jan Delvaux en Jimmy Dewit horen en zien hoe (vaak) wij, kleine Belgen, het buitenland hebben verbaasd en wat wij hebben betekend voor de supersterren.
België telt 6 wereldhits.

Rocco Granata, Soeur Sourire, Wallace Collection, Plastic Bertrand, Technotronic en misschien nog die Belgische Australiër. En dit na 60 jaar popmuziek. Zoveel wereldtoppers hebben de Amerikanen elke week. Toch valt ons internationale muzikale gewicht niet te onderschatten. Wij, kleine Belgen, hebben de grote wereld al vaak verbaasd, soms op de meest onverwachte plekken en momenten.
Het bekendste Japanse kerstnummer? De tune van Sesamstraat? De duurste platenhoes? De enige Franstalige #1 ooit in de Amerikaanse hitlijsten? Het liedje dat elke Brit aan vakantie laat denken? Het hoogtepunt van elk Frans trouwfeest? Een populair S-vormig blaasinstrument met kleppen? Dat zijn wij.
We zijn vaak supersterren in het buitenland. En we zijn vaak belangrijk voor buitenlandse supersterren. De mooiste liedjes van Boudewijn de Groot? Het logo van The Beatles? De strafste hit van Blur? De grootste Turkse popster aller tijden? Het rustigste nummer van Motörhead? Het ontstaan van Chic? Een hoes van de Sex Pistols? Dat zijn wij ook.

Belpop Bonanza Superstar spit onze internationale belangen uit en diept naar goede gewoonte de mooiste en meest onverwachte verhalen op.Het wordt een grenzeloze avond tussen de wereldsterren. Zoals altijd verrassend, verrijkend en entertainend.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be