YEVGUENI

STRAKS IS OOK GOED - THEATERTOUR

Ze zijn zeldzaam. Groepen die nog weten te verrassen met hun zevende album. Laat staan dat ze zichzelf overtreffen. Maar Yevgueni is dan ook een zeldzame groep. Avontuur en nieuwsgierigheid zitten in haar DNA. Wat goed was, is gebleven, wat nieuw is voelt meteen goed aan. Het laat zich allemaal horen op ‘Straks is ook goed’, een volbloed popplaat die pendelt tussen eigentijds en tijdloos.

Op hun zevende album overleven onze helden lockdowns, worstelen ze zich door een beginnende midlife en praten ze met vijfjarigen over wereldproblemen. Die avonturen worden vertaald in teksten die nu eens duidelijk herkenbaar, dan weer mystiek poëtisch zijn. Met als credo dat “het ergens over moet gaan, maar niet voor iedereen over hetzelfde”.

Yevgueni is veelzijdig: hij speelt in kerken en op festivals, in parochiezalen en rocktempels maar weet ook steeds weer te verrassen met beklijvende voorstellingen voor de luwte en de spots van het theater. Band, frontman en crew slepen je mee in hun universum van klank, licht, verstilling en vertelling, vertraging en versnelling.
Om je anderhalf uur later ontroerd, getroost, hoopvol en uitbundig de nacht in te sturen.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be