Belevingsmomenten RASA

HAAR

HAAR toont video’s, collages, objecten –maar toont niet alleen om naar te kijken! Het toont om te voelen, om te bewegen, om te beleven met alle zintuigen. Zo is HAAR een totaalbeleving voor jonge kinderen van 2,5 tot en met 4. Samen met de leerkracht gaan ze op expeditie in deze kijk/speel/voel-kunstinstallatie. Jonge kinderen leren met HAAR aandachtig kijken, voelen en verbeelden. En vooral plezier beleven aan de allereerste tentoonstelling op hun maat.

Kruip in de installatie, waar een haarmobiel zachtjes ruisend beweegt. Rondom jou zie je foto’s van harige mensen. Ze komen van over heel de wereld. Dan kijk je naar een animatiefilm van je eerste haartjes tot een krullenbol of lange baard. Met een borsteltje kam je een grappige haartekening. In de reuzegrote kast ontdek je gekke haarobjecten. En van wie is die paardenstaart die daar uit de muur komt? Zag jij jezelf als eens als behaard monster? Niet bang zijn voor het harige wezen. Klim gerust op zijn rug. De gehaakte mannetjes kijken je recht in de ogen. Wat hebben ze mooie laarsjes aan! Met de automaat kan je pruiken laten dansen. En wat verder ligt een grote haarbal die je in het rond laat rollen. In HAAR kan je kunst kijken, voelen & spelen. Maar net als haren ook zwieren, zwaaien, woelen & waaien.

TRAILER

HAAR

Beleef HAAR: een kijk-, voel-, speelinstallatie voor peuters en kleuters! De volledige kalender vind je op www.rasa.be.

Praktisch

Extra

In de installatie HAAR tonen we kunstwerken van Nick Cave, Christophe Coppens, Johanna Schweizer, Margi Geerlinks, Benny Luyckx, Lore Langendriesen Ossip.
Met originele HAAR-creaties door Rian Koopman, Anne Smit, Nienke Van Paridon e.a

Duur: 40 min. per belevingsmoment met begeleider. 1 belevingsmoment per uur.
Enkel in klasverband – Max. 1 klas per belevingsmoment.
Leerlingen van 2,5 tot en met 4 jaar.

Combinatie met voorstelling Heel-Huids van Nat Gras is aangewezen maar niet noodzakelijk.
Meerkost belevingsmoment: 5 euro per kind.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be