ISABELLE BEERNAERT

LA DAME EN NOIR

Isabelle Beernaert heeft opgemerkt dat in al haar stukken een mysterieus vrouwelijk karakter gehuld in zwarte kledij, ten tonele verschijnt. Hierdoor besefte ze dat er altijd al een aanwezigheid was van iets essentieels dat ze dieper aan het onderzoeken was: de donkere moeder.

LA DAME EN NOIR is een karaktervol en krachtig totaalspektakel met moderne dans & live percussie; de hartslag van de aarde.

Dans, zang, gesproken woord, decor, muziek, en visuals smelten samen tot een mystieke en resonerende ervaring. De klanken van organische drums, Noord-Afrikaanse, Hebreeuwse, Arabische en Iberische muziek nemen je mee op een reis door alle windrichtingen, culturen en talen.

In zwart zijn alle kleuren aanwezig. Het zwarte absorbeert. Zwart is de kleur van de rust, de stilte en de duisternis die nodig is om een zaad te doen ontkiemen. Een kind in de baarmoeder verkeert in het donker. Voordat de lente komt, is er de winter.

Zwart is zwanger van licht.

Over Isabelle Beernaert
Isabelle Beernaert, bij het grote publiek bekend van tv-programma's als 'So You Think You Can Dance', weet met haar choreografieën de harten van het publiek te raken.
Ze is een unieke choreografe met het vermogen om het alledaagse, gewone leven te vertalen naar een buitengewone choreografie. Haar choreografieën brengen tot leven wat elke mens doormaakt en op een bepaald moment voelt in het leven. Het publiek kan zichzelf herkennen in het gevoel en in het verhaal dat op het podium wordt uitgebeeld.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be