IO CAPITANO

REGIE: MATTEO GARRONE

Seydou en Moussa zijn amper vijftien jaar, neven van elkaar, maar ook beste vrienden. Ze dromen ervan om in Europa door te breken met hun muziek.

Ze hebben stiekem geld gespaard om een tocht te maken van Senegal naar Libië, om daar de zee over te steken naar Italië.
Ze vertrekken vol dromen, maar de tocht blijkt al snel verraderlijk wanneer het beloofde autotransport naar Libië hen slechts tot midden in de Sahara voert…
Ze kunnen niet anders dan te voet gaan, samen met een groep andere migranten.

Regisseur Matteo Garrone (GOMORRA, DOGMAN,) overdonderde met IO CAPITANO op het Filmfestival van Venetië waar de film 13 prijzen in de wacht sleepte. Een niet te missen film die je meeneemt op een onwaarschijnlijke trip die uitmunt in zijn authenticiteit en van de hoofdpersonages driedimensionale personen maakt. De film start als een spannende roadtrip - de jongens zijn immers jong en naïef - maar de epische tocht is er onvermijdelijk een van verloren onschuld. Totaal terecht ging de voor ‘Beste Jonge Acteur’ naar Seydou Sarr die de Gouden Leeuw kreeg voor zijn onvergetelijke vertolking van het hoofdpersonage met dezelfde voornaam.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be