HUMAN FOREVER

REGIE: JONATHAN DE JONG

Nu wordt er nog geluisterd naar wat hij wil, wat hij voelt en wat hij vindt. Nu is Teun nog vrij om te zijn wie hij is en te gaan en staan waar hij wil. Maar de kans dat dit in de toekomst niet meer het geval zal zijn, is 1 op 5.

Daarom gaat Teun nu op zoek naar antwoorden voor later. Samen met zijn vriend en regisseur Jonathan de Jong maakt hij een reis rond de wereld om te onderzoeken hoe er in andere landen wordt omgegaan met dementie en wat we van elkaar kunnen leren.

'Human Forever' is een inspirerende en ontroerende film die ons uitdaagt om anders te kijken naar dementie en die oproept tot liefde voor de medemens.

Teuns zoektocht is inmiddels een noodzaak te noemen, want de komende twintig jaar gaat het aantal mensen met dementie verdubbelen, zo is de prognose. Hij pleit dan ook voor een humanere omgang met mensen met dementie en roept op om te stoppen met het opsluiten van mensen met dementie in instellingen.

‘Anders kijken is anders doen. Als we mensen met dementie echt als mens zien, veranderen alle regels en protocollen waarmee we het systeem hebben ingericht’, zo zei Toebes onlangs nog in een interview.

Na de documentaire gaan we in gesprek met enkele ervaringsdeskundigen om dieper in te gaan over de problematiek van onze zorg en hoe we er in de toekomst beter mee kunnen omgaan.Je ontdekt die avond ook het nieuwe nummer van Jan Vanlaet over dementie.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be