CIRCUMSTANCES

GLORIOUS BODIES

GLORIOUS BODIES is een fysieke, ontroerende en hoopvolle circus- en dansvoorstelling over de draagkracht van ons lichaam. Over zien en gezien worden, over de grens tussen klassiek en hedendaags circus.

Met zes acrobaten tussen de 56 en 68 jaar met een verleden in het klassieke(re) circus. Circushistorie gearchiveerd in het lichaam.
Ouderdom/veroudering is nog steeds een taboeonderwerp in onze samenleving en al zeker binnen de circuswereld. Net zoals topsporters stoppen de meeste acrobaten na een bepaalde leeftijd met intensief te trainen.

Hoe transformeren de meest perfecte lijven? Kan je als mens ooit vrede sluiten met je eigen lichaam? Kan je volledig in harmonie zijn?
‘GLORIOUS BODIES’ werpt op een bijzondere manier licht op het proces van veroudering. Iets wat ons allemaal overkomt, nu, op dit moment.

De voorstelling vertrekt vanuit partneracrobatiek en beweging. Het doorbreekt clichés rond de oudere generatie. Een impressionante, charmante en humoristische voorstelling die laat zien waartoe de mens en het menselijk lichaam in staat zijn, en daar staat duidelijk geen leeftijd op.

Recensies
Vijf sterren voor GLORIOUS BODIES, dat de liefhebber van klassiek én modern circus eindeloos weet te boeien. Of artiesten op leeftijd er nog wel toe doen? De pure uitvoering, het intense samenspel en de acrobatische beheersing zorgen ervoor dat de twijfel over het antwoord op die vraag totaal overbodig is. (Frens te Kiefte – Circusweb ★★★★★)

GLORIOUS BODIES toont vooral het belang en de noodzakelijkheid van het (kunnen) bouwen op elkaar, alsook de zorg die nodig is voor een stabiele fundering van een schitterend bouwwerk. Zo bewijzen de artiesten niet alleen wat hun lichaam allemaal ‘nog’ kan, maar leggen zij vooral bloot hoe dit enkel mogelijk is door elkaar te dragen. (Margot De Grave Loyson – e-tcetera)

De acrobatische trucs zijn uitstekend. Ze zijn hoger, riskanter dan gedacht. En dan is ‘GLORIOUS BODIES’ ook nog pakkend en ontroerend, doordacht vormgegeven en erg sterk gechoreografeerd. (Joost Goutziers)

Ik was diep ontroerd. Hier zien we mensen die niet van opgeven weten, maar die ook niet meer hoeven te verhullen hoe zwaar het werken hun valt. Je voelt de bewondering die de choreograaf voor zijn performers koestert en je merkt hoe intens de mensen genieten van dat optreden. (Wijbrand Schaap – Cultuurpers)

Het spelplezier straalt. De vier mannen en twee vrouwen tonen met plezier én trots waartoe hun toenmalige perfecte lijven getransformeerd zijn en dat dat ook bewondering en verwondering kan oproepen. Ze blijven spelen, ze blijven van hun spel genieten. Een uur hebben ze kunnen schitteren, virtuoos en ook broos. (Tuur Devens – Theaterkrant)

Wat een mooie, sterke, fiere mensen staan hier op het podium. Ze maken mij op slag een beetje minder bang om ouder te worden. (Charlotte De Somviele – De Standaard ★★★)

TRAILER

ImpulZ ** teaser ** NEW première 13/9/2020

ImpulZ, an interactive performance with very young children at the controls, a dancer and a sound engineer. Who will give the starting signal and who will react to who and what?

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be