FERRARI

FILM - BIOGRAFIE

Het witte doek gloeit Ferrari-rood in deze prestigieuze biopic over de iconische Italiaanse racemagnaat en de (paarden)kracht die hem dreef. Adam Driver kruipt in de huid van Enzo Ferrari die worstelt als snelheidsduivel met z’n demonen en Penélope Cruz schittert aan zijn zijde als mevrouw Ferrari.

In de zomer van 1957 stevent sportwagenpionier Enzo Ferrari af op een faillissement en een familiecrisis. Tijdens de mythische autorally Mille Miglia staat alles op het spel voor de oprichter van het Formule 1-team dat zijn naam draagt.

Michael Mann, de regisseur van robuuste moderne klassiekers als Heat en Miami Vice, maakt op zijn tachtigste dit droomproject waar. Het lang onverfilmde script van Troy Kennedy Martin (The Italian Job), gedistilleerd uit de biografie Enzo Ferrari: The Man and the Machine, kristalliseert Ferrari’s levensverhaal in een karaktervol keerpunt.
Adam Driver poetst na House of Gucci zijn beste Italiaanse accent op voor de hoofdrol en Penélope Cruz steelt de show als - meer dan - mevrouw Ferrari.
Ook zonder Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië heeft deze steigerende hengst genoeg onder de motorkap om zelfs de grootste F1-leek te fascineren en vervoeren.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be