DUNE: PART TWO

REGIE: DENIS VILLENEUVE

De onderscheiden regisseur Denis Villeneuve gaat in DUNE : PART TWO verder met zijn versie van Frank Herberts beroemde boek Dune, met dit keer een nog grotere internationale sterrencast. De film van Warner Bros. Pictures en Legendary Pictures is het langverwachte vervolg op DUNE uit 2021 die zes Academy Awards won.

In DUNE : PART TWO gaat de legendarische reis van Paul Atreides verder in gezelschap van Chani en de Vrijmans , terwijl hij zint op wraak op degenen die voor de ondergang van zijn familie gezorgd hebben. Paul zal moeten kiezen tussen de liefde van zijn leven en het lot van het universum om de vreselijke toekomst te voorkomen die hij als enige voorzien heeft.

In dit spectaculaire tweede deel van de verfilming van Frank Herberts bestseller zijn zowel oude als nieuwe sterren te zien, onder wie de voor een Oscar genomineerde Timothée Chalamet (WONKA), Zendaya (SPIDERMAN : NO WAY HOME), Rebecca Ferguson (MISSION:IMPOSSIBLE, THE GREATEST SHOWMAN), de voor een Oscar genomineerde Josh Brolin (GLASS ONION : A KNIFES OUT MISTERY), de voor een Oscar genomineerde Austin Butler (ELVIS, ONCE UPON A TIME … IN HOLLYWOOD) de voor een Oscar genomineerde Florence Pugh (BLACK WIDOW, LITTLE WOMAN), Dave Bautista (GUARDIANS OF THE GALAXY), Oscar-winnaar Christopher Walken (THE DEER HUNTER, HAIRSPAY, PULP FICTION), Léa Seydoux (JAMES BOND, CRIMES OF THE FUTURE).

De muziek wordt ook dit keer verzorgd door componist en Oscar-winnaar Hans Zimmer.
DUNE : PART TWO is op locatie gefilmd in Boedapest, Abu Dhabi, Jordanië en Italië.

Trailer