ANDREA CROONENBERGHS, WANDA JOOSTEN, BERT VERBEKE, RAMSES DE CRAENE

50 JAAR TIM

In 2024 is het 50 jaar geleden dat Wim De Craene de klassieker ‘Tim’ schreef voor zijn zoon Ramses. Ramses wil dit eren met een tournee door Vlaanderen.

Wim De Craene schreef meer dan 130 songs, waarvan er veel nog steeds tijdloos zijn. Hij wordt dagelijks gedraaid op verscheidene radiozenders en is een van de meest gewaardeerde singer-songwriters van zijn tijd.

Het verhaal achter de naam Tim kennen we ondertussen. Dat het nummer 50 jaar later nog altijd tijdloos is en zo hoog scoort in verschillende hitlijsten (in 2023 op nr. 3 in De Lage Landenlijst van Radio 1), zegt genoeg over de tekst en de inhoud van deze muzikale compositie.
2024 is dan ook een speciaal jaar, want Tim (Ramses) wordt 50 jaar. Ramses’ verhaal gaat over Wim in de jaren 70 en 80, hoe hij toen en - naar zijn gevoel - nu zou klinken.
De onvergetelijke liedjes van Wim worden gebracht door vertolkers van nu met artiesten die ooit hebben meegewerkt aan de hulde van Wim De Craene: Andrea Croonenberghs, Bert Verbeke, Wanda Joosten en Ramses zelf. Dit onder leiding van Peter Bauwens en Wim Bartholomeus.
Ze gaan even terug naar de roots van het luisterlied en staan stil bij hoe Wim vandaag de dag muziek zou maken.

Hier laat ik je los Tim,
van hier af moet je gaan,
met vallen en opstaan.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be