THUIS MET VLIEG

5 kunstige knutseltips voor kinderen

Begint de verveling toe te slaan? Haal de kunstenaar in jezelf naar boven en laat je inspireren door de kunst in musea, online knutsellessen en magische voorstellingen of ontdek de CC de Meent doe-boekjes! 

1. Ontdek de CC de Meent doe-boekjes met leuke opdrachten om na het kijken van de voorstellingen LAMPIONAIO & BONTE NACHT mee aan de slag te gaan. Je hebt er weinig materiaal voor nodig en de opdrachten zijn toegankelijk. Een toffe tool dus om met je kind op een speelse manier dieper in te gaan op de voorstelling. Check hier alvast de doe-boekjes van CC de Meent:
LAMPIONAIO van Sprookjes enzo (3+):
DOE-BOEKJE: klik hier
VOORSTELLING: klik hier
BONTE NACHT van Tuning People & DE MAAN (4+).
DOE-BOEKJE: klik hier
VOORSTELLING: klik hier
Benieuwd naar meer voorstellingen voor jong en oud? www.podiumaanhuis.be.

2. Bouwen met het Industriemuseum
Het Industriemuseum helpt je de verveling verslaan met een heleboel originele knutsel- en doetips, met eenvoudig materiaal dat je wellicht al in huis hebt. Bouw een kartonnen fabriek, maak je eigen drukinkt of installeer een weefgetouw tussen twee stoelen.

3. Drukken met Plantijn
De collectie van Museum Plantin-Moretus telt wel 14.000 houtsblokken, allemaal met een mooie tekening erin gegraveerd: van zeewezens over engelen tot prachtig gedecoreerde letters. Vroeger werden ze gebruikt om prentjes in boeken te drukken, vandaag heeft het museum al die afbeeldingen online gezet en mag je ze vrij gebruiken. Kleur ze in, verander ze in postkaartjes of raamdecoratie, teken ze over op een T-shirt, of misschien worden ze zelfs een tijdelijke tattoo?
Wist je trouwens dat je ook een virtuele rondleiding kan maken doorheen Museum Plantin-Moretus? Dat is dus een knutselles en een geschiedenisles tegelijk.

4. Schilderen met Van Gogh
Spring ook eens over de landsgrenzen heen en breng een (digitaal!) bezoekje aan het Van Gogh Museum in Amsterdam. Dwaal virtueel door het museum, kies je favoriete schilderij en ga vervolgens aan de slag met de kleurplaten, schildertips en spelletjes die je online vindt.

5. Knutselen met juf Marit
Geen zin om alleen te knutselen? Schuif dan aan voor de live knutselles van juf Marit, elke dag om 14u via haar Facebookpagina. Het lijstje met benodigdheden kan je op voorhand raadplegen, zodat je helemaal klaar bent om aan de slag de gaan met deze uiterst enthousiaste Nederlandse juf. Van de waterlelies van Monet tot de vogels van Corneille: je tovert ze zo je eigen keuken in.

6. Walvispret met DE MAAN
De tuin van de walvis is een magische familievoorstelling van Beeldsmederij DE MAAN, gebaseerd op de fabels van Toon Tellegen. Je kan ze helemaal online bekijken, en vervolgens ben je welkom in het virtuele laboratorium van de voorstelling. Maak je eigen watermuseum, bouw een fascinerend tuinatelier en creëer je eigen schimmenatelier.

MEER TIPS HIER

♥️Veel knutselplezier!♥️

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be