COVID-19 UPDATE

Wij doen er alles aan om jouw bezoek aan CC de Meent veilig te laten verlopen: een circulatieplan met looproutes dat éénrichtingsverkeer garandeert, extra poetsbeurten, handgel aan elke ingang, verplichte mondmaskers, een aangepast zaalplan met afstand tussen de bubbels, extra medewerkers, een verluchtingssysteem dat enkel verse buitenlucht in de zaal brengt,…Zo zorgen we ervoor dat je coronaproof kan genieten van onze voorstellingen.Meer info over de genomen maatregelen lees je op onze website.

#READY SET GO

di 19/08/2020

Klaar voor de ticketverkoop? Ready... set...
- woensdag 26 augustus, 9u: programma 5 september t.e.m. 8 november 2020 online + start verkoop films en filmpas

- zaterdag 5 september, 9u: start verkoop voorstellingen (sep-okt) (enkel online *)

* Wie niet in de mogelijkheid is om zijn bestelling online te doen kan telefonisch contact opnemen met de medewerkers van CC de Meent op zaterdag 5 september tussen 9u en 12u of tijdens de openingsuren van CC de Meent. (02 359 16 00)

Goed om te weten in deze vreemde tijden:

 • Je bestelling = je bubbel. We vragen je om steeds tickets gebundeld te kopen per bubbel, op die manier kunnen we een optimaal veilige zaalplanning maken. Een bubbel bestaat uit maximum 10 personen (jouw eigen gezin + max. 5 personen
 • Bij tribuneopstelling kan je zelf je plaatsen kiezen met respect voor social distancing. Het ticketsysteem garandeert voldoende ruimte tussen de verschillende bubbels.
 • Bij tafelopstelling ontvang je ongenummerde tickets en krijg je, samen met je bubbel, de avond van de voorstelling een plaats toegewezen aan een tafel.
 • Momenteel geldt een beperking van max. 100 personen per activiteit die binnenshuis georganiseerd wordt en is het dragen van een mondmasker verplicht. We volgen aanpassingen op de voet.
 • Er zijn dit jaar voorlopig geen nieuwe abonnementen, wel kortingen voor onze abonnees 2019-2020. Met je abo-code 2019-2020 kan je zowel online als aan de balie tickets aankopen met twee euro korting.
 • Je ontvangt daags voor de voorstelling een praktische mail met alle richtlijnen om je bezoek zo veilig en aangenaam mogelijk te maken. Je kan de maatregelen ook terugvinden op onze website. 
 • De balie is open een uur voor de voorstelling. Gelieve gebruik te maken van het eenrichtingsverkeer, 1,5m afstand te bewaren in de wachtrij en een mondmasker te dragen. Betalen kan enkel met bancontact. We vragen wel om je tickets zo veel mogelijk vooraf te kopen.
 • Je bent verplicht om je voornaam, naam en telefoonnummer te vermelden bij je bestelling. Dit in het kader van contacttracing.

 Bekijk hier alle maatregelen voor een veilig bezoek.

#TICKETVERKOOP
ma 17/08/2020

Achter de schermen sleutelen we aan een fris programma op maat van de huidige situatie en we geloven in een rooskleurige toekomst.
- Vanaf woensdag 26 augustus maken we het nieuwe BUURTaanbod bekend op onze website
- De ticketverkoop voor de maanden september-november start op zaterdag 5 september. We blijven voorlopig digitaal met je communiceren. Hou daarom zeker onze website, nieuwsbrief en social media kanalen in de gaten.

#MONDMASKER VERPLICHT
vr 10/07/2020

vanaf 11 juli is een mondmasker verplicht voor alle bezoekers van musea, concertzalen, theaterzalen en bioscoop. Een mondmasker is nooit verplicht voor kinderen jonger dan twaalf en er zijn bijzondere bepalingen voor mensen die om medische redenen geen masker kunnen dragen.Gelieve deze maatregel te volgen.

#GOED NIEUWS VOOR ALLE FILMFANS
vr 26/06/2020

Bioscopen mogen terug open! En ook CC de Meent trakteert jullie graag op een aantal topfilms op donderdag en zondag. We hielden uiteraard rekening met de resultaten van de bevraging.
Wij vragen elke bezoeker om onderstaande maatregelen grondig te lezen vooraleer CC de Meent te bezoeken. Wij rekenen op je begrip en waken erover dat alle maatregelen worden nageleefd.

Bekijk HIER ons filmaanbod voor de zomer.

Bekijk HIER onze maatregelen voor jullie bezoek in tijden van corona. 

#UPDATE 
vr 29 mei 2020

Heb jij nog geen BUURT-brochure in de bus gekregen? Inderdaad, dat klopt!Het coronavirus heeft ons leven en ook de planning van CC de Meent, GC de Moelie en GC de Boesdaalhoeve grondig door elkaar geschud. Maar wees gerust, achter de schermen wordt hard gewerkt aan een alternatief programma zodat je dit najaar kan genieten van cultuur in jouw buurt.
Voorlopig is het echter nog niet duidelijk wanneer we onze deuren opnieuw kunnen openen. En zoals bij alles geldt: veiligheid boven alles. De gezondheid van ons trouwe publiek komt uiteraard op de eerste plaats.
Daarom werd beslist om de start van de ticketverkoop en de verdeling van onze BUURT-brochure voorlopig uit te stellen.

Dit kunnen we wel al met zekerheid meegeven:

• De seizoenslancering van ons programma stellen we uit naar eind augustus.

• De ticketverkoop stellen we voorlopig uit naar september.

• We blijven digitaal met je communiceren via onze nieuwsbrieven, via onze website en onze facebookpagina.

We staan te popelen om weer ontspannende, intieme, verrassende, ontroerende avonden met jullie te beleven. Maar voorlopig kunnen wij enkel zeggen: Blijf nog even in jullie kot… en dan zien we jullie binnenkort graag terug in dat van ons!

JOUW MENING TELT
do 7 mei 2020

Vanaf het najaar hopen we de deuren van CC de Meent te kunnen openen. Wij kijken er alvast naar uit om jullie opnieuw te mogen ontvangen op een van onze boeiende voorstellingen. Om een goede opstart te garanderen zou het een enorme hulp zijn om deze korte bevraging van ongeveer 3 minuten in te vullen. Alvast bedankt voor jullie medewerking!

Mondmaskers voor inwoners
do 23 april 2020
Het gemeentebestuur heeft verschillende bestellingen van mondmaskers geplaatst. Er is echter nog geen duidelijkheid wanneer deze worden geleverd. De bedeling aan inwoners kan voorlopig dan ook nog niet concreet gepland worden. Van zodra dit wel duidelijk is, verneem je het via www.beersel.be.


wo 22 april 2020
Om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 af te remmen, annuleert het gemeentebestuur alle voorstellingen, filmvertoningen, cursussen en andere activiteiten in CC de Meent geannuleerd tot en met eind juni 2020. Daarmee wordt de rest van het cultuurseizoen van CC de Meent dan ook opgeschort.

Kocht je tickets voor een of meerdere voorstellingen in een organisatie van CC de Meent?
De terugbetaling gebeurt in de vorm van een tegoedbon twv het ticket (1 jaar geldig). Je krijgt de tegoedbon doorgestuurd via mail. Een aantal voorstellingen/gezelschappen hebben we een plekje kunnen geven in het volgende seizoen. Let op: gekochte tickets voor deze voorstellingen blijven niet geldig, en worden ook terugbetaald in de vorm van een tegoedbon. Bij de start verkoop (of later) dien je dus opnieuw een ticket aan te kopen.

Kocht je een of meerdere filmtickets?
Ook hier worden de gekochte tickets omgezet in een tegoedbon twv. het ticket (1 jaar geldig). Je krijgt de tegoedbon doorgestuurd via mail. Ook hier bekijken we of een aantal films kunnen hernomen worden.

Kocht je tickets voor de museumbus?
Gekochte tickets worden eveneens terugbetaald in de vorm van een tegoedbon.Gebruik van de tegoedbonJe kan de tegoedbonnen spenderen aan nieuwe voorstellingen, films, museumbussen,… De bon hoeft niet in één keer opgemaakt te worden. En je kan deze bon uiteraard ook gebruiken voor voorstellingen of films tijdens het komende seizoen.

Receptieve voorstellingen?
Wie tickets voor een voorstelling in organisatie van een vereniging en waarvan CC de Meent instond voor de verkoop werd door ons reeds gecontacteerd i.v.m. de terugbetaling. Na de paassluiting nemen wij hier de draad terug op en doen we het nodige.

Cursussen en workshops?
Wie zich inschreef voor een cursus of workshop zal door ons gecontacteerd worden. 

Blijft de balie beschikbaar?
Het secretariaat van CC de Meent is enkel telefonisch of via mail beschikbaar. Onze balie is enkel toegankelijk op afspraak voor dringende en noodzakelijke dienstverlening.

Welke andere maatregelen zijn er van kracht in de gemeente Beersel?

Hoe kan ik zelf verspreiding helpen voorkomen? 

 • Blijf maximaal thuis om externe contacten te beperken
 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes• Geef elkaar geen hand of kus• Behoud voldoende afstand maar draag ook zorg voor elkaar, familie, vrienden en buren

Waar vind ik meer info over COVID-19?
Via deze site kan je al het nieuws op de voet volgen. De Belgische overheid heeft ook een callcenter opgestart waar je terecht kan met vragen: 0800 14 689.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be