UP.lab CLAIM YOUR SPACE - regioproject voor jonge makers

In het najaar van 2018 komt het regioproject UP.lab, u welbekend als creatief werklabo dat opgestart werd in 2016, naar buiten met een nieuw sociaal-artistiek zusje: UP.lab CLAIM YOUR SPACE!

UP.lab startte in 2016 als creatieve werkplek met tools en professionele begeleiding rond het thema upcycling. Afgedankte spullen en schijnbaar waardeloos materiaal waren toen de bron van inspiratie en kregen een nieuw leven. Nu wordt het gekende UP.lab in een nieuw kleedje gestoken met de CLAIM YOUR SPACE-variant.

Het uitgangspunt van dit zustertraject is plekken of ‘vacatures’ aanbieden in verschillende gemeenten binnen de regio Pajottenland-Zennevallei waarmee jongeren creatief aan de slag kunnen. De jongere ‘solliciteert’ voor een plekje in de publieke ruimte en claimt deze door er een tijdelijk kunstwerk te installeren. Dit kunstwerk kan alle mogelijke vormen en dimensies aannemen. Het creatieve idee en de verdere ontwikkeling komt van de jongeren zelf; de organisatie zorgt voor materiaal, een productieve werkplek en professionele begeleiding.

Op zondag 23 september 2018 lanceert de organisatie een UP.START, een instapmoment voor geïnteresseerden. Tijdens dat instapmoment is er mogelijkheid tot het solliciteren voor een ‘vacature-plek’ binnen de regio. Geïnteresseerden kunnen er ook meer informatie krijgen over het project zelf. Er zijn geen specifieke voorwaarden ter deelname, in het bezit zijn van een jeugdige geest is al meer dan genoeg. Iedereen die wil deelnemen kan zich aanmelden via info@uplab.be. De verdere uitwerking is gepland voor oktober, november en december. Vanaf het voorjaar van 2019 worden de kunstwerken geïnstalleerd in de publieke ruimte.

UP.lab is een organisatie van de cultuurcentra, gemeenschapscentra en jeugddiensten van regio Pajottenland en Zennevallei. Dit alles ondersteund door de Provincie Vlaams Brabant.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be