Kunstendag voor kinderen (3-12j)

Destelheide - Hanenbos

Voor deze editie van Kunstendag voor Kinderen slaan we de handen in elkaar met Destelheide-Hanenbos!

Op zondag 19 november is het zover: dan vieren we de twaalfde editie van Kunstendag voor kinderen die helemaal in het teken staat van het thema ‘topstukken en het topstukkendecreet’. Hiermee wil de Vlaamse overheid zeldzame en onmisbare voorwerpen in Vlaanderen beschermen en in kaart brengen.
Na het nodige speurwerk in de databank waren we het al snel eens: dit jaar zetten we de kleurrijke topstukken van kunstenaar Rik Wouters in de schijnwerpers! Laat je inspireren door de mooie herfstkleuren op het betoverende domein van Hanenbos en kruip voor één namiddag in de huid van de fauvistische schilder Rik Wouters, wiens grootste muze het Brabantse landschap was.
Verschillende artistieke ateliers zullen plaatsvinden voor drie- tot twaalfjarigen, dus wees van harte welkom met het hele gezin!
Voor de ouders richten we een gezellige bibliotheek in thema in en kan er bijgekletst worden in de bar. Zo kan je meteen de spiksplinternieuwe expo van Hanenbos bezichtigen die op die dag feestelijk geopend wordt.
Al helemaal wild van deze planning? Zet dan met stip zondag 19 november 2023 in je familieagenda en reserveer je plaatsje via info@hanenbos.be

Fauve en het magische bos (3-7j)
In ons magische bos woont het wezentje Fauve. Zij is verdrietig omdat de bomen hun kleuren beginnen te verliezen. Help jij haar het bos terug leven in te blazen?
Deelname van een volwassene wordt verwacht.

Atelier Mastiek - gekleurd kijken (8-12j)
Jij zet je favoriete persoon in de kijker!
Als je kijkt door verschillende kleurenbrillen, zie je dan beter wie die persoon is? Of niet?
Deze workshop vertrekt vanuit de kunstwerken van Rik Wouters.

Data

Praktisch

  • vlieg afbeelding

Extra

Wat?: Artistieke workshops rond kunstenaar Rik Wouters
Wie?: Het hele gezin met kinderen van 3 t.e.m. 12j.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be