Muzikale Brouwsels in Beersel

FTAKKE@Lambikodroom

Muzikale Brouwsels in Beersel.
Bierhuis Oud Beersel & Lambikodroom zijn de gastheren voor 2 fijne muzikale brouwsels. Je kan er genieten van een lekker lokaal biertje en genieten van sfeervolle muziek uit de streek. Kom gerust langs met buren, vrienden of collega’s om wat bij te praten, te genieten en te ontdekken van de Beerselse muzikale brouwsels. Gratis toegang.

Singer-songwriter/gitarist, Fabyan Pasteleurs, staat sinds 2010 als FTAKKE op het podium. Hij specialiseerde zich in percussiegitaar, waarbij hij de klankkast van zijn gitaar als slaginstrument gebruikt. Aanvullend maakt hij gebruik van allerhande percussie-instrumenten – al dan niet live – opgenomen via een loopstation.

In juli 2017 bracht hij zijn eerste CD uit: Imaginary Friends. Deze werd volledig door Fabyan gecomponeerd en gemasterd. Ook het design van de hoes is van zijn hand, dankzij zijn Master diploma in 3D animatie.
De titelsong “Imaginary Friends” werd tevens gebruikt als soundtrack voor zijn afstudeerfilm die op verschillende festivals verscheen. Dieter Vermeire is sinds 2015 een vaste FTAKKE waarde. Ook hij staat al jaren op het podium met andere Belgische bands. Hij bespeelt moeiteloos een 7-snarige bas en verrijkt de songs hiermee met mooie ondertonen en speciale effecten. Zijn krachtige solo’s geven elk optreden een originele twist. Dieter is erg technisch aangelegd wat een niet te onderschatten meerwaarde is voor de band.
In 2017 verzorgden ze een 40-tal optredens waaronder de support-act van Newton Faulkner in Le Botanique in Brussel en ze werden winnaar van de Krotrock Rally 2017. FTAKKE was één van de Jonge Wolven 2018 en tradt op tijdens de Gentse Feesten. FTAKKE werd verkozen voor Brussels TUUB3 in 2019, AB Brussel! In 2021 werd FTAKKE verkozen door Meskerem Mees voor Lokale Helden Gent. In 2023 stond FTAKKE op één van de podia van Vijverfestival Dilbeek.

Luister:
https://soundcloud.com/ftakke/repurposed-live-at-the-rua-room?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be