Matthijs de Ridder over Paul van Ostayen

Teirlinck & Tijdgenoten

Matthijs de Ridder is een handelaar in teksten, ook wel: schrijver. In zijn literaire non-fictie gaat hij op zoek naar creatieve manieren om het verhaal van onze tijd te vertellen. Zijn boeken Rebelse ritmes en De eeuw van Charlie Chaplin zijn swingende cultuurgeschiedenissen van de twintigste eeuw.

Ook schreef hij een literaire geschiedenis van Behoud de begeerte, en ‘Aan Borms’, over het beruchtste gedicht dat Willem Elsschot schreef (aan de collaborateur August Borms). Matthijs de Ridder is al decennia gefascineerd door het leven en werk van Paul van Ostaijen.

Ter gelegenheid van het eeuwfeest van Bezette stad publiceerde hij in 2021 met Boem Paukeslag een spannende nieuwe verkenning van Van Ostaijens meesterwerk. In april 2022verscheen zijn bij De Bezige Bij verschenen – en lovend ontvangen –biografie Paul van Ostaijen: De dichter die de wereldwilde veranderen, die door Jeroen Dera in De Standaard met vier sterren werd beloond: ‘Over een leven van amper 32 jaar stelt Matthijs de Ridder ons beeld van Paul van Ostaijen scherp. Toegegeven: met De Ridders biografie wordt het moeilijk wuiven, maar wie Van Ostaijens oeuvre in de toekomst begroet, doet dat het best met dit werk bij de hand.’

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Basis: 15 euro

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be