Anneleen van Offel & Isabel Fredeus

moderator Nicky Aerts

Anneleen Van Offel (1991) is een schrijver die vertrekt vanuit het onderzoek, de reis, de ontmoeting. Voor haar debuutroman Hier is alles veilig (verschenen bij Lebowski Publishers, in 2020) reisde ze vier keer langdurig naar Israël en Palestina, waar ze in gesprek ging met soldaten en hun familie.

Hun verhalen gebruikte ze als grondstof voor de roman. Ze publiceerde verhalen en poëzie in diverse literaire tijdschriften en schreef gastcolumns voor De Morgen en De Standaard. Op het podium is ze vaak te vinden als performer, als gastvrouw of als interviewer.

In de literaire podcast ‘De Zin van Mijn Leven’, die ze maakt in samenwerking met Curieus en Confituur Boekhandels, houdt ze de koetjes en kalfjes op stal om het te hebben over jawel: de zin van het leven. Als bestuurslid van PEN Vlaanderen ijvert ze voor de vrijheid van het woord, zodat die geen dode letter wordt. Ze houdt ervan om als curator mensen samen te brengen in prikkelende programma's, en deed dit al voor het Memento Woordfestival in Kortrijk en Het Betere Boek in Gent.

Door De Morgen werd ze getipt als een van de twintig talenten van 2020 om in de gaten te houden. Ze studeerde Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen en mag zich daardoor sinds 2014 Master of drama noemen, een titel die ze te pas en te onpas misbruikt.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be