SKAGEN

TODAY I KILL YOU

TODAY, I KILL YOU vertelt in een unieke vorm een universeel verhaal die de complexiteit van de moeder-zoonrelatie in al haar aspecten weergeeft: de liefde, de woede, het zich willen verwijderen, het nooit van elkaar los geraken, het elkaar nodig hebben, de projecties, de taboes, het ongezegde, het teveel aan woorden, de zelfhaat en het narcisme.

De voorstelling speelt zich niet af in de beslotenheid van het theater, maar op locatie.
Moeder en zoon zijn op weg met de auto. Ze raken hevig in discussie met elkaar. Ze houden halt om het uit te praten. In en uit de auto, niet wetende waar te beginnen, waar naartoe of waarheen terug te keren. Tot ze ergens geraken.
Bjarne Devolder, die met zijn solo 'Mijn volk' bij ons te gast was in 2020, nodigde zijn oud-opleidingshoofd van het Antwerpse Conservatorium en SKaGeN-lid Clara van den Broek uit om samen een dialoog te creëren.
SKaGeN vroeg Devolder om deel uit te maken van het collectief.

"Pijnlijk herkenbaar ook hoe hard het er soms aan toe kan gaan tussen ouder en kind in een gesprek waar de verwijten naar elkaar geslingerd worden, maar waar je toch ook de band voelt tussen die twee die niet te doorbreken valt." – Concertnews.be © Bert Hertogs

Kunst, beleving en natuur in de Zennevallei.

Praktisch

  • Basis: 18 euro

Extra

Concept: Bjarne Devolder
Tekst, spel en regie: Bjarne Devolder, Clara van den Broek
Coaching: Valentijn Dhaenens
Bewegingsadvies: Karel Tuytschaever
Techniek en vorm: Eric Engels, Jeroen Wuyts
In samenwerking met De Blikfabriek, De Studio
Met dank aan Rob De Graaf, Lucas Smolders
Met de steun van de Vlaamse Overheid

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be