LOUISE VAN DEN HEUVEL

SONIC HUG - JAZZLAB

WERF Records en JazzLab vieren samen hun 30ste verjaardag met drie tournees/albums waarvoor ze de handen in elkaar slaan. Een daarvan is met bassiste Louise van den Heuvel, een groot talent van de Belgische jazz dat uitpakt met een beklijvend nieuw project.

De jonge Nederlandse Louise van den Heuvel (°1997) is bezig aan een onstuitbare opmars, die leidde tot een carte blanche die ze aangreep om een volledig nieuw kwartet bij elkaar te brengen, met jonge muzikanten die momenteel elk hun stempel nalaten op de Belgische jazz. Kortom: wil je weten wat er nu gebeurt, dan moet je Sonic Hug horen.

Na haar studies in Maastricht belandde van den Heuvel snel in België, waar ze meteen een web van connecties uitbouwde en zich liet opmerken naast uiteenlopende muzikanten. Met Dishwasher_ (laureaat Jong Jazztalent Gent) belandde ze in de voorhoede van een nieuwe generatie talenten die jazz combineren met andere genres, maar ze viel ook in de band van Zwangere Guy en Lander Gyselinck, en speelde met kleppers als Bruno Vansina, Stéphane Galland, Teun Verbruggen en Carlo Nardozza.

Maar een eigen band, waarvoor ze zelf alle muziek schreef, die had ze lang niet meer gehad. Tot nu. Enter Sonic Hug. Het is meteen een persoonlijk project voor deze artieste, die herinneringen gebruikte voor nieuwe composities die ze zal brengen met medemuzikanten die haar inspireren. Hendrik Lasure (Schntzl, An Pierlé Quartet) is een van de meest gevraagde en gelauwerde muzikanten van zijn generatie. Werend Van Den Bossche speelt op de saxofoon. Sluitstuk is drummer Daniel Jonkers, bekend van o.m. Profound Observer, en ook actief in talloze hoeken van het jazzspectrum.

Deze kersverse band stelt haar nieuwe album voor tijdens deze tournee. Van den Heuvel lonkt naar eigen zeggen naar het Hoge Noorden, met bands als ADHD als inspiratie, maar er zal ongetwijfeld ook heel wat groove in zitten. En veel verbeelding, dat kan met deze muzikanten moeilijk anders. Iets om naar uit te kijken!

 

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be