CLAIRE CHEVALLIER & GEORGE VAN DAM

KLASSIEK CONCERT IN DE GEEST VAN TEIRLINCK

Het Huis van Herman Teirlinck is opnieuw gastheer voor een aantal klassieke concerten “in de geest van Teirlinck”.

Claire Chevallier (piano) & George van Dam (viool) brengen een puur samenspel van piano en viool in een intens en gedreven repertoire van tussen 1910-1925.

George Van Dam is bekend voor zijn werk met hedendaagse ensembles – Ensemble Modern Frankfurt, Ictus, Spectra, Musique Nouvelles, i Solisti…
In deze context werkte hij met toonaangevende componisten van vandaag (o.a. Ligeti, Kurtag, Reich, Eötvos, Goeyvaerts). Onlangs schreef hij de filmscore voor The Chapel van Dominique Deruddere.
Claire Chevallier is een gerenommeerde pianiste in historische uitvoeringspraktijk, en heeft zowel met Jos van Immerseel/ Anima Eterna en als soliste geconcerteerd op Europese podia met muziek van Mozart tot en met Poulenc (Bozar, CG Brugge, Paris, Amsterdam, Frankfurt, Geneva…). Haar laatste productie Piano Works Debussy samen met Lisbeth Gruwez/ Voetvolk is nog steeds op tour na een 40-tal voorstellingen.
Met dit programma, komen Chevallier en van Dam tot een essentie: het pure samenspel van piano en viool in een intens en gedreven repertoire van tussen 1910-1925. Deze stukken zijn tegelijkertijd technisch veeleisend, maar behoren ook inhoudelijk tot het hoogtepunt van muziek voor deze twee instrumenten samen..

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be