FRANKY DE SMET-VAN DAMME, SOFIE ENGELEN & BAND

HISTORY OF METAL

Of je nu Paranoid bent of een Trooper met een T-shirt van Metallica: Nothing Else Matters, want na het zien van deze voorstelling voel je je gegarandeerd helemaal Thunderstruck !

In den beginne was Sofie Engelen (Willy, Studio Brussel) helemaal gebeten door grunge, de muziekstroming die aangevoerd werd door bands als Nirvana en Pearl Jam. Tot op een dag haar oudere broer haar de platen van Iron Maiden, Guns n’ Roses en Black Sabbath deed beluisteren.Pas dan ontdekte ze hoe groot de liefde voor muziek kan zijn.

Tien jaar later stond zij oog in oog met legendes als Ozzy Osbourne, Bruce Dickinson en anderen toen ze backstage verslag uitbracht van Graspop Metal Meeting, Rock Werchter en Pukkelpop.Vandaag popelt Sofie om samen met de Belgische metalen grootheid Francky De Smet -Van Damme te grasduinen in de rijke geschiedenis van de Metal.

Van Led Zeppelin tot Motörhead, van Fleddy Melculy tot Channel Zero, allemaal komen ze aan bod in de bangelijk beukende voorstelling van HISTORY OF METAL.Op deze atypische avond beloven de muzikanten fantastisch te zijn en de anekdotes en muziekfragmenten, die elkaar perfect afwisselen en aanvullen, zijn ronduit ijzersterk. Ook kortharigen zijn trouwens welkom!

 

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be