HET NIEUWSTEDELIJK

SURFER ROSA BEGIJNTJE

In SURFER ROSA BEGIJNTJE werpt Adriaan Van Aken een hedendaags licht op de poëtische roman ‘De zeer schone uren van Juffrouw Symforosa, begijntjen’ van Felix Timmermans (1918).

Het begijntje Symforosa (Joke Emmers) krijgt op een lenteochtend bezoek van een tuinman (Pieter Embrechts) die de druivelaar komt snoeien. Ze raakt op slag verliefd, maar durft het hem niet zeggen. En als ze op het punt staat het toch te doen, komt Martinus zelf met verrassend nieuws.
De wereld van Timmermans verbindt Adriaan met het klankbeeld dat Pixies creëerden in hun debuutalbum ‘Surfer Rosa’. In nagenoeg al hun nummers worden stille en luide, volle en lege passages, afgewisseld. En dat is ook wat Adriaan met deze voorstelling doet. Tegenover dat minuscule verhaaltje in die ragfijne taal, hele grote muziek zetten die drijft op contrast.

Diepe emoties. Luide muziek.
"Voor Adriaan Van Aken van Het Nieuwstedelijk zijn lezen en luisteren complementaire dingen.""Het Nieuwstedelijk heeft een unieke vorm gevonden voor wat zich niet zeggen laat." - De Standaard "...wie zin heeft in zacht-romantische poëzie op een trillend bedje van ravissante rock, weet waarheen." - Knack Focus

EXTRA: Om 19.30u start een gratis inleiding door onze huisspreker Bert Demunter.

 

 

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be