MOODY BLUE PRODUCTIONS

MAURICE TILLIEUX TEKENAAR MET EEN ZEEMANSHART (Première)

Het beeldverhaal is de kunstvorm bij uitstek met een snuifje surrealisme à la belge. Hergé en Franquin zijn namen die zelfs de grootste stripanalfabeet kent. Ook Maurice Tillieux (GUUS SLIM, YOKO TSUNO,…) hoort thuis in dit rijtje. Deze theatervoorstelling werpt een blik op zijn boeiende leven en de keuzes die hij diende te maken in zijn carrière. De première van deze voorstelling vindt plaats in CC de Meent!

De voorstelling die Moody Blue Productions vanavond brengt, illustreert hoe we met z’n allen toch zo weinig écht te kiezen hebben in onze levens. Omstandigheden en toeval bepalen hoe elk individu zichzelf vaak noodgedwongen opnieuw moet uitvinden. Spoiler: Maurice Tillieux doet dat. Meermaals. Hij ontwikkelt zijn talenten, kent er succes mee, en… botst frontaal met de schaduwzijde in het leven van elke vernieuwende, grensverleggende artiest: de keuze tussen ‘vrij creëren’ en ‘zorgen voor een inkomen’, commerciële druk, censuur.

Een verhaal over de keuzes waarvoor het leven je stelt. Over vrijheden, persoonlijke én artistieke. Over de gevolgen en de prijs van het succes. Een prijs die je echt niet enkel in geld kan uitdrukken.

Marc Weiss, in Franstalig België al vele jaren bekend als kwaliteitsacteur en stemmenleverancier, brak recent door bij het Nederlandstalige publiek dankzij zijn rol in “Close” van Lukas Dhont. Hij is Tillieux.

Yoeri Lewijze speelde eerder reeds samen met Marc Weiss. Toen MBP dit nieuwe project voorlegde, was zijn keuze voor TILLIEUX snel gemaakt. Zelf neemt hij meerdere nevenrollen voor zijn rekening.

Sam Brosens speelde eerder in producties van De Proefkonijnen. Bij MBP assisteerde ze Yoeri Lewijze bij de regie van onze vorige productie, ARMAND. In deze voorstelling is zij Tillieuxs ma en echtgenote.

Yoeri Lewijze en Sam Brosens zorgen ook nu voor de regie en de technische aansturing. Op de scène! Dit verhaal, waarin een auteur kunst creëert, biedt toeschouwers daardoor tegelijk inkijk in de creatie van de voorstelling zélf. De integratie van artificiële intelligentie die het werk van Maurice Tillieux tot leven wekt voor de ogen van de toeschouwers, verleent het geheel nog een extra dimensie.

Marc Hendrickx en Dirk Dobbeleers schreven de tekst, waarvoor ze konden terugvallen op de biografie die bij de voorstelling hoort: Maurice Tillieux – Van de zee over het papier naar de glorie.

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Basis: 18 euro
  • -26 jaar: 10 euro
  • Lerarenkaart: 17 euro
  • Abonneekorting: 16 euro

Extra

Producent: Moody Blue Productions
Tekst: Marc Hendrickx & Dirk Dobbeleers
Spel: Marc Weiss, Yoeri Lewijze, Sam Brosens
Regie: Yoeri Lewijze, bijgestaan door Sam Brosens

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be