LIEVE BOLLAERT

EXPO

Beeldend kunstenares Lieve Bollaert heeft haar atelier in Halle. Ze studeerde aan de kunsthumaniora in St-Lukas Brussel en aan de Luca School of Arts. Ze geeft les aan de Halse Kunstacademie.

"Schilderen is altijd mijn leven geweest. Het is mijn eigen wereld, waarin ik me kan terugtrekken. Ik heb het altijd al gehad dat ik met mijn handen dingen maak om in evenwicht te blijven en om te snappen wat belangrijk is voor mij.

Mijn werk ben 'ik'. Ik ben vol verwondering over de natuur. Ik voel me maar een klein deeltje van de kosmos, maar ik creëer om er deel van uit te maken. Ik voel mezelf ook niet zo belangrijk. Ik hou niet echt van mensen die graag in de kijker staan. Ik heb het niet zo voor helden en kijk niet op naar vedetten. Ik kan wel enorm houden van wat iemand anders maakt. Omdat we allemaal maar een klein deeltje zijn van de kosmos, vind ik het zo belangrijk dat mensen contact hebben. Daarom wil ik mijn boodschap brengen, daarom vind ik mijn stem belangrijk.

Verbinding is een heel belangrijk gegeven. Het is belangrijk in de manier waarop we met elkaar omgaan. Ik voel me geen verpleegster, of geen liefdadigheidswerker, maar ik wil wel helpen mekaar te begrijpen.

Mensen moeten de vrijheid hebben om zelf betekenis te vinden in mijn werk. Ik kan er niet tegen dat andere mensen me betuttelen, dat ze me woorden in de mond leggen. Als er geraakt wordt aan die vrijheid is er een klein hoekje in mij dat kwaad wordt. Zelf steek ik mijn gevoelens in mijn werk, maar ik ga nooit zeggen wat mensen erover moeten denken, dan kom ik met mezelf in aanvaring."

Uit een gesprek met Marleen Teugels, journalist & auteur (Bron: Teugels, M. (2021). Lieve Bollaert, Connections, p. 8. die Keure.)

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be