THREE THOUSEND YEARS OF LONGING

FILM

De immer betoverende Tilda Swinton en Idris Elba spelen de hoofdrollen in dit romantisch sprookje. Alithea, een rondreizende professor koopt een flacon in een souvenirwinkeltje in Istanboel die ze op haar hotelkamer per ongeluk openbreekt. Er gaat letterlijk een nieuwe wereld voor haar open.

Na de epische rit in 'Mad Max: Fury Road' grijpt regisseur George Miller terug naar een sprookje. Eentje dat alle grenzen van tijd en ruimte overschrijdt. Miller focust op de kracht van verhalen vertellen en daarvoor de immer betoverende Tilda Swinton en Idris Elba wist te strikken. Out with the fury, in with the fairy.

Tijdens een congres in Istanboel koopt een Britse geleerde (Tilda Swinton) op de markt een antiek flesje. Wanneer ze het met een elektrische tandenborstel begint op te poetsen en nog voor ze het woord Aladdin kan uitspreken, verschijnt een djinn die haar drie wensen schenkt. Door jarenlange apathie en isolement twijfelt ze over haar wensen, tot de djinn met zijn verhalen een diep verlangen opwekt: de wens om bemind te worden.

Regisseur George Miller liet zich voor dit magische verhaal inspireren door 'The Djinn in the Nightingale's Eye' van A.S. Byatt en vermengt fantasierijke elementen met speelse humor.

In de pers:
Three Thousand Years of Longing is een ouderwets sprookje over liefde, hunkering en vrijheid, dat uit een andere, minder cynische tijd lijkt te komen – alsof de film decennialang in een verzegeld flesje heeft liggen rijpen. ― DE MORGEN 

Three Thousand Years of Longing (2022) HD Trailer NL

Wanneer een Britse geleerde (Tilda Swinton) in Istanbul met een antiek, magisch flesje een djinn (Idris Elba) oproept, mag ze drie wensen doen in ruil voor zijn vrijheid. Door jarenlange apathie en isolement twijfelt ze over haar wensen, tot de djinn met zijn verhalen een diep verlangen opwekt, de wens om bemind te worden.

in de pers

DE MORGEN

ma 28 nov 2022

Three Thousand Years of Longing is een ouderwets sprookje over liefde, hunkering en vrijheid, dat uit een andere, minder cynische tijd lijkt te komen – alsof de film decennialang in een verzegeld flesje heeft liggen rijpen. ― DE MORGEN

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Basistarief: 7 euro
  • Filmpas: 5 euro
  • Gratis (met code): 0 euro
  • Filmticket naar keuze: 0 euro
Je begrijpt vrij veel Nederlands en kan ook iets vertellen.

Extra

VS 2022
Regie: George Miller
Met o.a.: Tilda Swinton, Idris Elba, Pia Thunderbolt
Duur: 108 min.
Genre: Fantasy, Komedie
Versie: OV Engels gesproken – NL/FR ondertitels

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be