PICCOLO CORPO

CINEMA LINGO

Prijswinnend debuut over moederschap, vriendschap en de kracht van een vrouw. Filmvoorstelling i.s.m. Crescendo-CVO.

Italië, 1900. Op een strand in Veneto begeleidt een processie de jonge Agata de zee in tijdens de zegening van haar toekomstige kind. Maar haar baby wordt stilgeboren en stiekem begraven, voor eeuwig veroordeeld om in limbo te dwalen. Want stilgeboren baby’s kunnen niet gedoopt worden, legt de priester uit: ze hebben niet de eerste ademtocht genomen en zijn voorgoed veroordeeld tot het voorgeborchte.

Als Agata hoort van een afgelegen kerkje waar ze die eerste ademtocht kunnen opwekken, graaft ze haar kind op en onderneemt ze – met het kistje op haar rug – een lange reis door het ruige Italië op zoek naar verlossing voor haar doodgeboren dochter. Een missie niet geheel zonder gevaren als jonge vrouw in die tijd. Onderweg vindt ze hulp van de rondtrekkende Lynx en samen trotseren ze de elementen, vooroordelen en het betoverende maar intimiderende Italiaanse landschap op zoek naar een wonder voor haar kindje.

De cinematografie en het idyllische landschap zijn het toneel voor dit mythisch sprookje over moederschap, onverwachte vriendschap en de kracht van een vrouw.

Met dit prijswinnende debuut op het Filmfestival van Cannes, laat Laura Samani zien dat ze een talent is om in de gaten te houden.

PICCOLO CORPO (‘klein lichaam’) viel onder andere in de prijzen op het BFI Londen Film Festival '21, Montpellier '21 en Dublin Film Festival '22.

Over Laura Samani:
Laura Samani werd geboren in 1989 in Triëst. Na haar studie Filosofie & Literatuur aan de Universiteit van Pisa, studeerde ze regie aan het Centro Sperimentale di Cinematografia (Rome). Haar afstudeerfilm, The Sleeping Saint, ging in première in Cannes Cinéfondation in 2016. Sindsdien kreeg de film internationale bijval en ontving prijzen op verscheidene internationale festivals. PICCOLO CORPO is haar eerste speelfilm. Haar werk werd eerder door Screendaily vergeleken met dat van Alice Rohrwachter.

PICCOLO CORPO | Officiële Trailer NL

PICCOLO CORPO van Laura Samani - vanaf 14 juli in de bioscoop. Ook te zien op Picl *In première op het Filmfestival van Cannes 2021 tijdens de Semaine de la Critique * Winnaar op het BFI Londen Film Festival '21, Montpellier '21 en Dublin Film Festival '22 Italië, 1900.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be