THE CHAPEL

FILM

THE CHAPEL is de nieuwe film van Dominique Deruddere en vertelt het verhaal van de tweeëntwintigjarige virtuoze Jennifer Rogers. De pianiste heeft het grootste deel van haar leven met een vreselijk geheim geleefd. Wanneer ze aan de finale van de wereldberoemde Koningin Elisabethwedstrijd mag deelnemen worden de twaalf finalisten zeven dagen lang afgezonderd in de 'Muziekkapel', zonder enig contact met de buitenwereld. Door de stress en het sociale isolement komen de herinneringen aan een traumatische jeugdervaring weer naar boven en raakt ze volledig de pedalen kwijt.

Voor dit spannende drama castte Deruddere de jonge Antwerpse belofte Taeke Nicolaï (“Yummy”) voor de rol van de jonge concertpianiste Jennifer. De vader- en moederrol zijn respectievelijk weggelegd voor Kevin Janssens (“De Patrick”, “Fair Trade”) en Ruth Becquart (“Red Light”, “Over Water”). Maar ook Ina Geerts (“Muidhond”), Tine Reymer (“De premier”), Willy Thomas (“De Premier”), Josse De Pauw (“De Patrick”) en Abigail Abrahams (“Kom hier dat ik u Kus”) spelen mee. Voor de rollen van de laureaten werkte Dominique samen met o.a. de Oekraïner Zachary Shadrin, de Japanse Yumiko Funaya, de Russische Anton Kouzemin en de Franse Thomas Silberstein.

THE CHAPEL | Official teaser

Een film van / un film de Dominique Deruddere Met / avec Taeke Nicola├», Kevin Janssens , Ruth Bequart The Chapel vertelt het verhaal van de drie├źntwintige virtuose pianiste Jennifer Rogers die deelneemt aan de wereldberoemde Koningin Elisabethwedstrijd. Tijdens de wedstrijd worden de twaalf finalisten zeven dagen lang afgezonderd in de 'Kapel', zonder enig contact met de buitenwereld.

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Basistarief: 7 euro
  • Filmpas: 5 euro
  • Gratis (met code): 0 euro
  • Filmticket naar keuze: 0 euro
Je begrijpt al een beetje Nederlands maar je spreekt het nog niet zo goed.

Extra

Belgie - 2022
Regie: Dominique Deruddere
Met o.a.: Taeke Nicolaï, Kevin Janssens, Ruth Becquart en Ina Geerts
Duur: 110 min.
Genre: Drama
Versie: OV Nederlands, Engels en Frans gesproken – NL/FR ondertitels

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be