ONZE NATUUR

FILM

Onze Natuur, De Film is een spannende en vertederende familiefilm, die iedereen onderdompelt in de prachtige wereld van onze natuur. Het is het hoopvolle verhaal van de versnipperde natuur in België die onder druk staat, maar toch weet te overleven. Het vertelt het verhaal van de overwinnaars, de opportunisten, de uitvreters, de vechters, de slimmeriken en de bazen. Maar ook dat van de verliezers, de soorten die we over een paar jaar misschien niet meer tegenkomen...

Extra:

VOLZET - 9:30 - 10:30: voor de ochtendfilm kan je gezellig ontbijten in de foyer. (ontbijt verzorgd door Oxfam-wereldwinkel). Prijs voor het ontbijt + film: € 17/persoon. Vooraf reserveren via onze website is verplicht.

Na de ochtendvoorstelling kan je nog enkele leuke activiteiten meemaken:

  • Ontdek de natuur rond CC de Meent onder begeleiding van een natuurgids van Natuurpunt Beersel.
  • De kinderen kunnen dankzij Regionaal landschap Pajottenland en Zennevallei een leuk opdrachtenparcours doen rond enkele dieren die hier in de omgeving zitten zoals het vliegend hert, eikelmuis en vroedmeesterpad.
  • Samen met JNM Zuidwestbrabant kan je aan de slag om een vogelhuisje te bouwen voor in jouw tuin.
Over de film:

Wij Belgen zijn van nature bescheiden. Maar wat betreft onze natuur is dat absoluut nergens voor nodig: je hoeft nog maar even op safari in je achtertuin te gaan om te beseffen dat wij ook in eigen land omsingeld zijn door sensationele, wilde natuur.

Survival of the fittest, in zijn meest wrede en fascinerende vorm, in een land waar op het eerste gezicht geen ruimte lijkt te zijn voor die wilde natuur.

Deze film moet élke Belg naar de bioscoop halen, van 6 tot 99 jaar. De voice-over is verhalend, brengt weetjes en kennis over de Belgische natuur op een toegankelijke manier tot bij een breed publiek.'Onze natuur: de film', een adembenemende en leerrijke documentaire over de natuur in onze achtertuin.

Onze Natuur De Film | Officiële trailer

Onze Natuur, De Film RELEASE BELGIË: 21/09/2022 #onzenatuur #trailer #kfdfilm Onze Natuur, De Film is een ambitieuze natuurdocumentaire over de natuur in onze achtertuin. Prachtige verhalen over bekende en onbekende dieren die verwondering opwekken en de liefde en het respect voor onze natuur vergroten.

Data

uitverkocht

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • vlieg afbeelding
  • Basistarief: 7 euro
  • Filmpas: 5 euro
  • Gratis (met code): 0 euro
  • Filmticket naar keuze: 0 euro
Je begrijpt of spreekt nog niet veel Nederlands.

Extra

 

Belgie – 2022
Regie: Maria Lise Van Lente, Dick Harrewijn & Pim Niesten
Duur: 84 minuten
Stem: Matteo Simoni
Genre: Documentaire
Versie: Nederlands gesproken

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be