LES CINQ DIABLES

FILM

LES CINQ DIABLES is een van de grote verrassingen van het filmfestival van Cannes. Een drama op de grens tussen realisme en fantasie dat van begin tot eind intrigeert!

Vicky, een vreemd en eenzaam meisje, heeft een bijzondere gave: zij kan elke geur ruiken en reproduceren, die zij verzamelt in zorgvuldig geëtiketteerde potjes. Ze heeft stiekem de geur opgevangen van haar moeder Joanne, voor wie ze een wilde, buitensporige liefde koestert. Wanneer Julia, de zus van haar vader, in hun leven binnenstormt, reproduceert Vicky haar geur en wordt zij via die weg meegevoerd naar donkere, magische herinneringen die haar de geheimen leren van haar dorp, haar familie en haar eigen bestaan.

De synopsis zelf is al extreem intrigerend. De focus ligt op Vicky's vermogen om alle geuren in de wereld om haar heen te herkennen en te catalogiseren. Het verrassende gevolg hiervan is dat ze zichzelf teleporteert naar een parallelle wereld. Julia's geur leidt Vicky naar haar verleden, vreemd vermengd met dat van haar moeder en vader.

De kracht van het script van Léa Mysiu komt voort uit het feit dat dit bovennatuurlijke motief nooit wordt gebruikt om het fantastische aspect van het verhaal te versterken, maar om dieper te graven in het intieme verhaal dat de personages met elkaar verbindt. Een complex verhaal, met elkaar verbonden door een origineel drama dat hun lot door elkaar schudde. Een drama dat bijna een mythologische dimensie krijgt.

Les cinq diables | Léa Mysius | trailer NL | 5 januari in de filmtheaters

Vicky, een eigenzinnig meisje dat veel wordt gepest op school, heeft een magisch talent: ze heeft een buitengewoon reukvermogen en kan niet alleen elke geur die ze ruikt herkennen, maar ook reproduceren. Haar kamer staat vol glazen potjes waarin ze haar geurenverzameling bewaart.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be