CELLE VANHAVERBEKE

COLOR SPOTS PAINTED BY CELLE

Als ex grafisch vormgever schildert Celle als een zeefdrukker en brengt kleur per kleur aan, waarbij het uitpuren of teruggaan naar de essentie cruciaal voor het ontwerp is. Zijn werken zijn momentopnames. Veel detail wordt weggewerkt en hierdoor staat het ’grafische’ pur sang centraal, met zeer veel aandacht voor ‘kleur’ in vlakke tonen.Hij toont u beelden met een impressionistisch trekje, in een popart-look die hij bereikt door zijn eigen op zeefdruk geïnspireerde techniek.

Celle komt uit een creatieve artistieke familie van binnenhuisdecorateurs en letterschilders. Hij genoot een opleiding in het Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten te Antwerpen. Onmiddellijk hierna startte Celle als grafisch ontwerper, waarbij hij zich ook specialiseerde in zeefdruk en constant geconfronteerd werd met het fenomeen ‘kleur’ aan de drukpersen. Hij groeide door tot art en production director in diverse communicatie- en reclamebureaus.

Celle laat zich inspireren door alle mogelijke kunstvormen, maar hij blijft grote fan van de kunstenaars die glorie maakten in de jaren ’60 en ‘70, o.a. Andy Warhol, Lichtenstein, Nikki de St Phalle, Tinguely, Klein …. en Vic Gentils, Raveel, Bogart, Alechinsky … maar ook van de hedendaagse zoals Bruno Vekemans.

In Celle’s werk wordt elk detail weggewerkt. Hierdoor staat het ’grafische’ pur sang centraal, met zeer veel aandacht voor ‘kleur’ in vlakke tonen. De techniek is duidelijk geïnspireerd door de zeefdruk.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be