LIEDDUO FLEUR EN SIMON

KLASSIEK CONCERT IN DE GEEST VAN TEIRLINCK

Het Huis van Herman Teirlinck is gastheer voor onze klassieke concertenreeks ‘In de geest van Teirlinck’. Sopraan Fleur Strijbos en pianist Simon De Paepe, of Liedduo Fleur en Simon, zijn beide gepassioneerd door liedkunst.

Ze hebben elkaar ontmoet op het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en onmiddellijk vonden ze een muzikale klik. Ze werden opgeleid tot professioneel liedduo bij docenten Jozef De Beenhouwer en Lucienne Van Deyck.
Hun debuut vond plaats in 2020 op het podium van Opera Ballet Vlaanderen - Antwerpen in het kader van Antwerp Liedfest ‘Next Generation’.
In 2021 bracht het duo een recital op het Gent Festival van Vlaanderen en werden ze ook uitgenodigd om verschillende recitals te brengen op het gloednieuwe event “Whispering Leaves” dat eveneens georganiseerd werd door Gent Festival van Vlaanderen.

Voor onze concertenreeks ‘In de geest van Teirlinck’ brengen ze werk van de Merchtemse componist en vriend van Herman Teirlinck: August De Boeck. Simon maakte samen met zijn leermeester Jozef De Beenhouwer een uitgave van al zijn liederen op Franse teksten. Enkele van deze liederen werden mogelijk nog nooit eerder uitgevoerd, wat dit programma zeer bijzonder maakt. Hoewel hij minder bekend is dan zijn buitenlandse collega’s, behoren zijn liederen tot de absolute wereldtop.

Elk lied wordt kort ingeleid door pianist Simon. Heeft het lied een bijzondere tekst? Wat zette de componist ertoe aan het lied te schrijven? Wie was de dichter van de tekst?

Praktisch

  • Basistarief: 18 euro
  • Abonneekorting: 16 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 17 euro

Extra

Op locatie: Huis van Herman Teirlinck, Uwenberg 14 , 1650 Beersel.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be