LIEDDUO SIMON & CAROLINE

KLASSIEK CONCERT IN DE GEEST VAN TEIRLINCK

Het Huis van Herman Teirlinck is gastheer voor onze klassieke concertenreeks ‘In de geest van Teirlinck’. Pianist Simon De Paepe en sopraan Caroline Jestaedt brengen werk van de Merchtemse componist en vriend van Herman Teirlinck August De Boeck.

Sopraan Caroline Jestaedt zal op dit concert de oorspronkelijk aangekondigde Fleur Strijbos vervangen. Caroline, geboren in Brussel, zette haar eerste passen op het podium van de Munt als lid van het kinderkoor en later in bijrollen in de producties “Die Zauberflöte” (Mozart), “Cendrillon” (Massenet), en “Les Mamelles” (Tirésias). Caroline Jestaedt behaalde haar bachelor muziek aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, voor haar master trok ze naar Berlijn en vervolgde haar opleiding in Wenen. Ze heeft een bijzondere voorliefde voor het liedrepertoire.

Simon de Paepe maakte, samen met zijn leermeester Jozef De Beenhouwer, een uitgave van alle liederen van August De Boeck. Enkele van die liederen werden mogelijk nog nooit eerder uitgevoerd, wat dit programma zeer bijzonder maakt. Misschien minder bekend dan vele van zijn buitenlandse collega’s, behoren de liederen van De Boeck tot de absolute wereldtop. En uiteraard mag op dit concert een gedicht van Herman Teirlinck op muziek van zijn vriend August De Boeck niet ontbreken.

Simon zal zelf elk lied kort inleiden. Heeft het lied een bijzondere tekst? Wat zette de componist ertoe aan het lied te schrijven? Wie was de dichter van de tekst?

Data

Praktisch

  • Basistarief: 18 euro
  • Abonneekorting: 16 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 17 euro

Extra

Op locatie: Huis van Herman Teirlinck, Uwenberg 14 , 1650 Beersel.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be