ABATTOIR FERMÉ

GLITCH

GLITCH neemt je mee naar een verrukkelijk vormgegeven onderwereld waarin vijf woelige zielen elkaar treffen met verontrustende en licht psychedelische gevolgen. Via kieren in de realiteit vangen we een glimp op van wat zou kunnen zijn. Wat als die realiteit aan het haperen gaat en in een loop glijdt?

Wordt de wereld aangestuurd door Duivels, die in en onder onze huid kruipen en vanuit hun marmeren tombes schateren om ons aards geploeter? Of is onze werkelijkheid een multiplayer videogame, bevolkt door non-player-characters met een beperkt repertoire aan voorgeprogrammeerde zinnen en bewegingen?

Wat als je door de scheuren van onze realiteit heen zou kunnen kijken? En wat als die realiteit – zoals een platenspeler waarvan de naald is vastgelopen – aan het haperen gaat, begint te glitchen, in een loop glijdt?

Indrukwekkend, unheimlich en visueel verrukkelijk. Glitch, de nieuwste theatercreatie van Abattoir Fermé, neemt je mee naar een mysterieuze plek waar je door de kieren van de realiteit recht de afgrond in staart. Is het een mausoleum, een existentiële wachtkamer of de lobby van een verlaten hotel? Regisseur Stef Lernous en zijn ijzersterke cast toveren een verrukkelijk vormgegeven onderwereld tevoorschijn, waarin vijf woelige zielen elkaar treffen, met verontrustende en licht psychedelische gevolgen.

“Glitch gaat over hoe onze realiteit, die we ooit kenden, aan het veranderen is… Als ik er iets over kwijt wil, dan is het dat het een voorstelling is over hoe we de laatste jaren heel wat ‘haperingen’ in die realiteit ervaren hebben. Het is ook een soort voorstelling die Abattoir Fermé al een tijd niet meer gemaakt heeft: cryptisch, heel filmisch, met weinig tekst en grote beelden." (regisseur Stef Lernous op Radio 1)

“Ik heb het huis zelf ontworpen.
Het is gemaakt van Mars.
Ik heb grote rotsen laten importeren en die laten verzagen.
Het ziet er net uit als marmer.
Waarom ruimtereizen voor iets wat je evengoed op aarde vindt?
Het antwoord is simpel – omdat het kan.” - fragment uit “Glitch”

Data

Praktisch

  • Basistarief: 28 euro
  • Jongeren -21 : 12 euro
  • Lerarenkaart: 27 euro
  • Abonneekorting 21-22: 26 euro
Je begrijpt veel Nederlands en spreekt het goed.

Extra

Tekst en regie: Stef Lernous
Spel: Steve Geerts, Tine Van den Wyngaert, Kirsten Pieters, Chiel van Berkel en Tania Van der Sanden
Muziek: Kreng
Scenografie: Sven Van Kuijk
Techniek: Wim Bernaers, Thomas Vermaercke
Productie: Abattoir Fermé i.s.m. kunstencentrum Nona

Duur: 82min.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be