IZUMI - PIANODUO

KLASSIEK CONCERT IN DE GEEST VAN TEIRLINCK

Het Huis van Herman Teirlinck is gastheer voor onze klassieke concertenreeks ‘In de geest van Teirlinck’. Izumi is een van de toonaangevende pianoduo’s in België. Het duo fonkelt, is spits, geraffineerd, maar ook lyrisch en zangerig. Ze brengen onder meer werk van Teirlincks vriend Paul Gilson en andere stukken uit de “Belle Epoque”-periode.

Pianoduo Izumi begon hun carrière met het winnen van tal van prestigieuze internationale wedstrijden, waaronder 'Maria Yudina International Competition', International Competition 'Un Ricetto in Musica', 'Concours Musical de France', 'Prize Grand Virtuozo '. Vele concertopdrachten brachten het duo ertoe recitals te geven op de prominente podia in Europa en Azië. Het duo heeft uitnodigingen gekregen om op te treden met het Volgograd Academic Symphonic Orchestra en tijdens het festival 'Klara in De Singel'.
"Het fonkelt, het is spits, het is geraffineerd, maar ook lyrisch en zangerig. Maar niet minder belangrijk is dat beide pianisten aan de vleugel een bijzonder verhaal vertellen, dat zij hun verbeelding danig aan het werk hebben gezet en die kleurrijk en gearticuleerd gestalte geven." Opus Klassiek, 2017.

Polina en Kiyotaka hebben twee cd's opgenomen voor 'Dutch Record Company': een geheel gewijd aan Schumann. De tweede cd bevat werken van Mendelssohn, onder andere de complete toneelmuziek voor 'A Midsummer Night's Dream' van Shakespeare. Hun cd's en liveoptredens worden uitgezonden door 'MUSIQ3' en 'Klara'. Het duo werkte mee aan het project van 'Radio Klara' rond Satie.

Izumi heeft een groot repertoire opgebouwd dat varieert van barok tot hedendaagse muziek. Het duo promoot ook Belgische componisten zoals Emmanuel Durlet, Lodewijk Mortelmans en Arthur De Greef. Speciaal voor het concert ‘In de geest van Teirlinck’ brengen ze werk uit de “Belle Epoque”-periode.

De Belle Epoque, het ‘mooie tijdperk’, is de bijzondere periode op het einde van de 19e eeuw. Er is betrekkelijke welvaart en de moderne kunst komt tot ontplooiing. De Eerste Wereldoorlog maakt er in 1914 heel abrupt een einde aan. De Europese literatuur onderging een grote transformatie tijdens de Belle Époque. Literair realisme en naturalisme bereikten nieuwe hoogten.Nergens werd die ‘Belle Epoque’ zo fraai beschreven als in Herman Teirlincks grotestadsroman ‘Het ivoren aapje’. Maar ook in een roman in briefvorm: ‘De Leemen Torens. Vooroorlogse kroniek van twee steden’ lag het in de bedoeling om de periode 1895-1910, de ‘Belle Epoque’ en de ineenstorting ervan te evoceren. De Belle Epoque was een subliem, artistiek moment dat muziek van enkele van de grootste Europese componisten introduceerde zoals o.a. César Franck (BE/FR), Claude Debussy (FR) en Camille Saint-Saens (FR). Ook in België stonden in die periode enkele opmerkelijke componisten op. Zo o.a. Jean Absil (BE), Joseph Jongen (BE) en Teirlincks vriend Paul Gilson (BE).

P. Gilson: ‘La Mer’
J. Jongen: ‘Intermezzo-Piccolo’
C. Debussy: ‘Le Petit Suite’
C. Franck: Sonata voor viool en piano (versie voor piano 4-handig A. Cortot)

Izumi Pianoduo plays F. Mendelssohn: Andante & Allegro Brillant op. 92

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Basistarief: 18 euro
  • Abonneekorting: 16 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 17 euro

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be