FLIP KOWLIER

THEATERTOUR

Flip Kowlier is terug met nieuw werk. De inspiratie vond zijn weg naar de hals van de gitaar. Hij dook samen met zijn band de studio in en trekt nu opnieuw de theaters in.

“Is het al 2021?” Ineens begon het Flip Kowlier te dagen: het is van 2013 geleden dat hij – samen met de muzikale compadres van het eerste uur – onder eigen naam een plaat releasete. Het laatste wapenfeit was CIRQUE, DE AVONTUREN VAN WIM WARLOP, een felgesmaakt thema-album waarmee Kowlier uit een ietwat ander vaatje tapte, hoge ogen gooide en het Vlaamse land afschuimde.

Tussen dan en nu: betrekkelijke stilte. Kowlier heeft nochtans niet stilgezeten: Ertebrekers kwamen van de ZIJ’, zagen de lichtjes in de ogen van talloze fans en wonnen harten, niet één, maar twee keer (OTEL (2016) en CREME (2019)) en Kowlier zelf liet zich ondertussen graag inlijven in de vaste begeleidingsband van DE IDEALE WERELD. ’t Hof Van Commerce lieten BAM! en TRUCKCHAUFFEUR (2018) los, twee hiphop-mokers waarmee het collectief iedereen liet weten dat ze nog talloze vellen aan rhymes-en-beats in hun mouw zitten hadden. Aan muzikale strapatsen geen gebrek, dus. Maar toch kwam de “goesting” om aan eigen, nieuw werk te beginnen, nieuwe songs, in de schoot van een pandemie, waarin tijd en ruimte ontstonden en de inspiratie zijn weg vond naar de hals van de gitaar.

En dat resulteerde in het full album SEPTEMBER (2022), dat werd geproducet door huisproducer Wouter Van Belle, met de vaste begeleidingsband als gangmakers. “We hadden erg lang niet samengespeeld,” aldus Kowlier, “maar van zodra we in de studio doken, en Karel (De Backer, drums) aftikte, leek het alsof we pas de dag voordien van elkaar afscheid hadden genomen. Het muzikale raderwerk draaide als vanouds. Dat was echt een heel fijn gevoel.” En laat die geoliede machine in het voorjaar van 2023 de theaters in trekken om je te verblijden met datzelfde fijn gevoel!

Flip Kowlier - Aan den Overkant

Flip Kowlier - Welgemeende [Officiƫle Video]

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Basistarief: 26 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 25 euro
  • Abonneekorting 21-22: 24 euro

Extra

Filip Cauwelier – Zang, gitaar
Peter Lesage – Toetsen, zang
Karel Debacker – Drums
Pieter Van Buyten – Bas, zang
Raf Timmermans – Gitaar

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be