BRUSSELS VOLKSTEJOÊTER VIERT 400 JAAR MOLIÈRE

DE ZUGEZEIDE ZEEKE

Toneelauteur en satiricus Molière – echte naam Jean-Baptiste Poquelin – werd geboren op 15 januari 1622 en is even iconisch in de Franse cultuur als Shakespeare in de Engelstalige wereld. Vooral in de Comédie Française staat Molière centraal.

400 jaar na diens geboorte brengt het Brussels Volkstejoêter DE ZUGEZEIDE ZEEKE naar de geprezen komedie LE MALADE IMAGINAIRE. Het toneelstuk werd op 10 februari 1673 in het Palais Royal Theatre in Parijs opgevoerd en werd tevens Molières laatste voorstelling. Molière stortte tijdens de vierde opvoering in elkaar waarna hij nog dezelfde avond overleed.

Ondanks Argans goede gezondheid en zijn rijkdom schakelt hij almaar doktoren in voor zijn ingebeelde darmproblemen en klaagt hij almaar over de rekeningen die hij daarvoor moet betalen. De dokters en de apothekers overbluffen Argan door hun geleerdheid en hij is hun slachtoffer. Om gratis medische verzorging te krijgen, probeert de onuitstaanbare hypochonder zijn dochter Angélique, die Cléante bemint, uit te huwelijken aan een onaantrekkelijke arts. Zijn tweede vrouw Béline ziet haar liever in een klooster. Argan ondergaat de verzorging alsook het sarcasme van de kokette dienstmeid Toinette èn hij wordt bedrogen door Béline…. Het Brussels Volkstejoêter zal met De Zugezeide Zeeke voor zorgeloos plezier zorgen.

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Basistarief: 20 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 19 euro
  • Abokorting: 18 euro
  • Abonneekorting 21-22: 18 euro

Extra

Verbrusseling: Marc Bober i.s.m. Robert Delathouwer
Regie: Jan Van den Bosch
Assistentie: Monique Boonen
Decor en Licht: Marc Cnops
Kostuums: Marnik Baert
Rekwisieten: Hélène Meylemans
Cast: Guido Goovaerts, Niki D’Heere, Karlien Figeys, Gertjie Bryssinck, Claude Lammens, Patrick Peeters, Pascal Van Herck, Kurt Parewyck, Dean Ray, Stef Van Litsenborgh, Robert Delathouwer

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be