NATASHIA KELLY

DEAR DARKENING GROUND JAZZLAB - CLUBCONCERT

Zangeres Natashia Kelly ging enkele seizoenen geleden op tournee met JazzLab en was ook de laureaat van JazzLab Impuls voor 2022-’23 met DEAR DARKENING GROUND. Voor dit nieuwe project, dat voorgesteld wordt via een nieuwe tournee en albumrelease bij WERF Records, omringt Kelly zich met toppers uit de Belgische jazz en werkt ze met een bijzonder concept: de plaats van de mens in de natuur.

De inspiratie voor DEAR DARKENING GROUND haalde Kelly bij dichters als R.M. Rilke en W.B. Yeats, die meer dan een eeuw geleden al schreven over de plaats van de mens in de natuur: maakt de mens er deel van uit of gaat het gewin doorwegen? Woorden die nu profetisch blijken. Het motiveerde haar om te werken met songteksten die een veranderende tijdsgeest weergeven. Ze waarschuwen dat een manke relatie tussen mens en natuur een gevaar kan betekenen, maar willen ook een hoopvol geluid laten horen: het kan ook anders.

Het leidt tot muziek die in een woelige periode een boodschap vol poëzie te vertellen heeft. Daarvoor kan ze een beroep doen op zwaargewichten uit de Belgische jazz: Ruben Machtelinckx is een van onze boeiendste gitaristen en zit op de wip tussen improvisatie en hedendaags experiment. Pianist Nicola Andrioli speelde o.m. aan de zijde van Philip Catherine en is een meester van de lyriek. Bassiste Yannick Peeters maakte indruk met haar internationale droomproject GINGERBLACKGINGER en Dré Pallemaerts is eenvoudigweg een onmisbare schakel binnen de Belgische muziek tout court.

De muzikanten zitten verankerd in de jazz, maar laten ook pop en folk binnensijpelen. Ze spelen met zwier en verfijning, op maat van de stem en teksten, die meer dan ooit naar de voorgrond komen, maar tegelijk vormen ze een perfecte blend vormen met de muziek. DEAR DARKENING GROUND blijft open én toegankelijk, zoekt de hoop op en gaat recht naar het hart.

The Ocean | Natashia Kelly Group

Ballad of a Thin Man (B. Dylan)

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Basistarief: 18 euro
  • Abonneekorting: 16 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 17 euro

Extra

Clubconcert i.s.m. Jazzlab
Natashia Kelly zang
Ruben Machtelinckx gitaar
Nicola Andrioli piano
Yannick Peeters contrabas
Dré Pallemaerts drums

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be