DE STAATSOPERA VAN STARA ZAGORA /BULGARIJE

HET ZWANENMEER

HET ZWANENMEER is het romantische verhaal over de liefde tussen prins Siegfried en prinses Odette. Ze kunnen niet samenzijn omdat Odette in een witte zwaan is veranderd door Rotbart. Ze neemt enkel ’s nachts haar menselijke vorm aan. De prins kan deze betovering verbreken door een eed van eeuwige liefde af te leggen. De tovenaar wil dit echter verhinderen door zijn dochter Odile, die als twee druppels water op Odette lijkt, in een zwarte zwaan te veranderen. Prins Siegfried ontdekt het verraad, maar is hij nog op tijd om zijn ware liefde, prinses Odette, te redden?

Een onsterfelijk sprookje over de liefde en de eeuwige strijd tussen licht en duisternis. Een magische balletopvoering op de prachtige muziek van Tsjaikovski en is de klassieker onder de klassiekers. Laat je betoveren door kostuums en decors om bij weg te dromen.

Het stuk werd voor het eerst opgevoerd in 1877, maar was niet meteen een succes. In 1895 herwerkten Marius Petipa en Lev Ivanov het ballet met een volledig nieuwe choreografie tot een topstuk. De fantastische muziek van Tsjaikovski en de romantische dans staan garant voor een meeslepend verhaal en een betoverende avond.

Het ballet geldt als een van de hoogtepunten van het klassiek-romantische balletgenre en is geschikt voor jong en oud, een familievoorstelling bij uitstek.

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Basistarief: 40 euro
  • Jongeren -21 : 15 euro
  • Lerarenkaart: 39 euro
  • Abokorting: 38 euro
  • Abonneekorting 21-22: 38 euro

Extra

Choreografie: Marius Petipa en Lev Ivanov
Muziek: Pjotr Iljitsj Tsjajkovski

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be