BRUNO VANDEN BROECKE & VALENTIJN DHAENENS / KVS

JONATHAN

Een poëtische voorstelling, vol verwondering en twijfel over wat het betekent om mens te zijn.
Jonathan is de naam van een palliatieve zorgrobot, ontworpen door een Artificial Intelligence-team, die Jonathan versneld in roulatie bracht op het moment dat Covid de woonzorgcentra plotseling in een lockdown plaatste. Zo konden enkele ouderen alsnog de juiste zorg toegediend krijgen, zonder angst voor besmetting.

In JONATHAN ben je getuige van botsingen tussen liefde en vergiffenis, vernieling en vernieuwing. Maar er vindt ook iets magisch plaats: het overlijden van Claudine – moeder, behorende tot de soort homo sapiens en getroffen door corona – luidt de geboorte in van Jonathan, haar toegewijde, kunstmatig intelligente verzorger.

JONATHAN belooft een bizar poëtische voorstelling te worden, een af en toe bevreemdende conversatie tussen een robot, een mens en het publiek. Een avond vol verwondering en twijfel over wat het betekent om een mens te zijn en dus te moeten omgaan met verrassingen en tegenslag.

Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens stonden twintig jaar geleden mee aan de doopvont van het theatergezelschap SKaGeN. Nu staan ze voor het eerst met twee op scène in een bizar poëtische creatie vol verwondering en twijfel over wat het betekent om mens te zijn en te moeten omgaan met verrassingen en tegenslag.

‘Bruno Vanden Broecke en Valentijn Dhaenens gooiden hun schrijf- en acteertalent samen, voegden daar hun fascinatie voor artificiële intelligentie aan toe en brouwden Jonathan, een stuk als een verbijsterend én geestig dominospel dat je sprakeloos maar niet zonder lege handen naar huis stuurt.’ - KnackFocus ***

JONATHAN / Bruno Vanden Broecke & Valentijn Dhaenens

Data

Praktisch

  • Basistarief: 20 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 19 euro
  • Abonneekorting 21-22: 18 euro

Extra

duur: 75 min
Tekst en spel:
Valentijn Dhaenens, Bruno Vanden Broecke
Stem: Gilda De Bal
Geluid: Gert Van Hyfte
Licht: Geert Drobé
Kostuums: Heidi Ehrhart
Productieleiding: Lieven Symaeys
Spreading & tourmanagment: Saskia Liénard
Productie: KVS

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be