DUO LANDINI

KLASSIEK CONCERT IN DE GEEST VAN TEIRLINCK

Voor onze klassieke concerten gaan we een samenwerking aan met de buren van het Huis van Herman Teirlinck in Beersel. De musici brengen telkens een aangepast en exclusief programma “in de geest van Teirlinck”. Heerlijke muziek op een bijzondere locatie!

Twee Belgische topmusici, violiste Jenny Spanoghe en pianist-componist Jan Van Landeghem bijten de spits af. Duo Landini trad al op in binnen- en buitenlandse festivals en oogstten succes door hun intense manier van interpreteren, hun subtiele programmakeuze en door de muzikale symbiose die ze uitstralen.

Decennialang waren componist Frederic Devreese en Annie Declerck hun trouwe artistieke vrienden. In 202O overleed Frederic Devreese op 91-jarige leeftijd. Zijn piano werd geschonken aan het huis van Herman Teirlinck. Duo Landini komt op deze manier opnieuw een beetje samen op een bijzondere plek.

Frederic Devreese, die 91 jaar was bij zijn overlijden in september 2020, was een bekende componist die onder meer de muziek schreef voor verschillende films, zoals PAULINE EN PAULETTE. Daarnaast was hij dirigent van het BRT Filharmonisch Orkest. De piano werd aan de vzw Het huis van Herman Teirlinck geschonken door Devreeses echtgenote Annie Declerck.

Data

Praktisch

  • Basistarief: 18 euro
  • Abonneekorting: 16 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 17 euro

Extra

Voorstelling op locatie: Huis van Herman Terilinck, Uwenberg 14, 1650 Beersel.

Duo Landini:
Jenny Spanoghe; violiste/altiste
Jan Van Landeghem: pianist/componist.

duur: +-70min

Parkeergelegenheid:
Parkeren aan het huis is niet mogelijk. Parkeren is echter wel mogelijk op het Herman Teirlinckplein, de Puttestraat en de Lotsestraat, gelegen aan en rond de Sint-Lambertuskerk. Deze parkings zijn gratis.
Moeilijk te been? Laat je gerust afzetten en nadien terug oppikken aan het huis (Uwenberg14, 1650 Beersel).

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be