REAL BOYS

MORE DOGS

Vijf Pinokkio’s proberen echte jongens te worden. In een geflipt libretto bezingen ze popcultuur, onlineprofilering en de avonturen van een houten pop. In een parade van imposante decorstukken, afgelijnde choreografieën, bonkende beats en kitscherige kostuums, verdwalen ze steeds verder in de schemerzone tussen echt en nep.

Deze muziektheatervoorstelling biedt een kritisch perspectief voor een cultuur waarin de dingen pas bestaansrecht krijgen wanneer ze ‘geshared’ worden en waarin authenticiteit een even gewichtig als hol begrip is geworden. Real Boys is een tragikomische ontsnappingspoging uit ons artificiële bestaan.

In de vorm van een bombastische musical -en tegelijk de making-of van die musical- gaat More Dogs op zoek naar de authenticiteit van onze eigen fictie, of naar de fictie van onze eigen authenticiteit.

REAL BOYS werd in 2021 geselecteerd voor zowel het Nederlandse als het Vlaamse Theaterfestival.

“Het staat als een huis, de voorstelling Real Boys: tegelijk een (poging tot) musical over Pinokkio, ‘the making of’ van die musical, commentaar op beide én een swingend popconcert. (...) Real boys is opnieuw een geslaagde productie uit de onuitputtelijke Orkater/De Nieuwkomersbron, een overrompelende theaterervaring waar de energie en het spelplezier van afspat.”Theaterkrant - keuze van de criticus

“More Dogs zorgt met Real Boys voor een uiterst gelaagde en geslaagde voorstelling waarin intelligentie en toegankelijkheid gecombineerd worden op een manier die je slechts zelden ziet. ”Scenes ★★★★

Data

Praktisch

  • Basistarief: 18 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 17 euro
  • Abonneekorting 21-22: 16 euro

Extra

duur: 60 min 

Concept, uitvoering & muziek: Viktor De Greef, Gode Kempen, Robin Keyaert, Julien Neirynck & Elias Vandenbroucke
Regie: Peter Seynaeve
Eindregie: Titus Tiel Groenestege
Muzikale begeleiding: Peter Spaepen
Decor: Ruben Wijnstok
Kostuums: Esmee Thomassen

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be