WEST SIDE STORY

FILM

WEST SIDE STORY is een klassiek verhaal over felle rivaliteit en jonge liefde in New York City in 1957. De legendarische filmmaker Steven Spielberg regisseerde deze moderne interpretatie van de populaire musical voor een nieuwe generatie, naar een script van scenarioschrijver/uitvoerend producent Tony Kushner.

Ansel Elgort schittert als Tony, een voormalig lid van de Jets, en Rachel Zegler speelt María, een jonge vrouw wiens broer de leider is van de rivaliserende Sharks. Wanneer Tony en María elkaar ontmoeten, worden ze verliefd, maar hun vrienden en familie zijn tegen de relatie. Terwijl de raciale en territoriale spanningen tussen de concurrerende bendes toenemen, vinden er gebeurtenissen plaats die het geluk van de jonge geliefden bedreigen.

Een tijdloos verhaal over liefde en sociale onrust. Het creatieve team bestaat uit toptalent van zowel Broadway als Hollywood: Justin Peck verzorgde de choreografie, David Newman arrangeerde de muziek, Los Angeles Philharmonic-dirigent Gustavo Dudamel was verantwoordelijk voor de opnamen ervan en Janusz Kaminski verzorgde de cinematografie.

In 'West Side Story' spelen ook Ariana DeBose, David Alvarez, Mike Faist, Josh Andrés Rivera, Ana Isabelle, Corey Stoll, Brian d'Arcy James en Rita Moreno, die te zien was in de filmversie van 1961 en die nu ook uitvoerend producent is. De film is geproduceerd door Spielberg, Kristie Macosko Krieger en Kevin McCollum. Oorspronkelijk gechoreografeerd door Jerome Robbins, met muziek van Leonard Bernstein, teksten van Stephen Sondheim en een script van Arthur Laurents.

Pers
"Spielbergs West Side Story balanceert prachtig tussen het oude en het nieuwe." ★★★★ - De Volkskrant"Steven Spielberg heeft er iets heel bijzonders van gemaakt, zonder het hart van de originele productie aan te tasten." - Filmtotaal

TRAILER

Ruilbox

Heb je tickets over of ben je op zoek naar tickets? Gebruik onze ruilbox.

Praktisch

  • Basistarief: 7 euro
  • Filmpas: 5 euro
  • Gratis (met code): 0 euro
  • Filmticket naar keuze: 0 euro

Extra

VS - 2021
Regie: Steven Spielberg
Met o.a.: Rachel zegler,Ansel Elgort, Ariana DeBose, Rita Moreno,..
Duur: 2u36min
Genre: musical
Orginele versie (EN) (NL/FR ondertiteld)

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be