DRIVE MY CAR

FILM

Een acteur en theaterdirecteur Yusuke Kafuku (Hidetoshi Nishijima) is nog herstellende van een persoonlijke tragedie. Twee jaar na het plotselinge overlijden van zijn vrouw en toneelschrijfster wordt hij gevraagd om het theaterstuk Oom Wanja te regisseren op een theaterfestival in Hiroshima, waar een overwegend zwijgzame jonge vrouw (Toko Miura) wordt aangesteld om hem in zijn rode Saab 900 rond te rijden. Tijdens de ritten komen geheimen uit het verleden aan het licht.

Met zijn kenmerkende emotionele transparantie brengt Hamaguchi de onverwachte, complexe relaties in kaart die theateracteur-regisseur Yûsuke Kafuku (Hidetoshi Nishijima) uit professionele, fysieke of psychologische noodzaak smeedt met een drietal mensen: zijn vrouw, Oto (Reika Kirishima), met wie hij een erotische band deelt, gesmeed in fantasie en verhalen; de mysterieuze acteur Takatsuki (Masaki Okada), tot wie hij zich aangetrokken voelt door wraak en fascinatie; als derde misschien wel het meest mysterieuse, Misaki (Tôko Miura), een jonge vrouw die tegen zijn zin door een theatergezelschap is ingehuurd om zijn chauffeur te zijn terwijl hij het stuk opvoert.

DRIVE MY CAR is een meeslepend epos over liefde en verraad, verdriet en acceptatie. De film is een bewerking van een kortverhaal van Haruki Murakami.

Deze bewerking van een kortverhaal van Haruki Murakami viel in de prijzen op het filmfestival van Cannes (beste scenario en de prijs van de internationale pers) en is genomineerd voor 4 Oscars waaronder Beste Film en Beste Regisseur.

In de pers:
‘Toch is Drive My Car een uitzonderlijke film: een elegant en ingenieus bouwwerk dat steen voor steen wordt opgebouwd, en je uiteindelijk emotioneel omverblaast wanneer het volledige plaatje zich openbaart.’ – De Morgen

‘Drive my car': Spike Lee en Obama zijn dol op deze Murakami-adaptatie’ – Bruzz

TRAILER

Data

Praktisch

  • Basistarief: 7 euro
  • Filmpas: 5 euro
  • Gratis (met code): 0 euro
  • Filmticket naar keuze: 0 euro

Extra

2021 – Japan
Regie: Ryusuke Hamaguchi
Met o.a: Hidetoshi Nishijima, Toko Miura, Masaki Okada
Genre: Drama
Duur: 3u
Orginele versie nl/fr ondertitels

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be