20 JAAR ZENNETOER: THE GOLDEN EDITION

FINALE

Zennetoer is hét muziekconcours van de regio Pajottenland/Zennevallei. Een wedstrijd waarbij nieuwe, jonge muziekbands na intensieve en professionele coaching, de kans krijgen hun muziek voor te stellen aan het grote publiek. Ontdek het eindresultaat tijdens de finale op zaterdag 19 februari 2022 in CC de Meent, waar NEVA, Kajikama, Early Pedestrian, Lizz en Odeum het dak eraf spelen. Zennetoer viert in 2022 trouwens haar 20ste verjaardag, een reden om te feesten! Wat mag je verwachten?

NEVA
Statig en lustig kwartet geboren op PXL MUSIC in Hasselt, en het resultaat van wanneer een onschuldige hobby een lichte obsessie werd. Door hun mix van alternatieve pop en elektronica kleuren ze met hun muziek buiten de lijntjes van het synthpop genre. Hun debuut-EP verscheen begin 2021. Sindsdien is het repertoire iets harder, elektronischer en misschien zelfs iets stouter. Voor de fans van Wolf Alice, The 1975 en CHVRCHES.

KAJIKAMA
Piepjonge girlsband uit het Pajottenland, ontstaan in de schoot van de plaatselijke Chiro-afdeling.
Jill en Karlien droomden al langer van een eigen band en overtuigden Kato om drumster te worden. Al snel begonnen de meisjes aan eigen nummers te werken en gaandeweg ontdekten ze hun eigen geluid. Kajikama was geboren. In januari 2020 werd hun eerste eigen nummer 'Boom Cha' gelanceerd. Het nummer werd enthousiast onthaald en de bijhorende clip haalde al snel duizenden views. Vanaf de derde song 'Movement' kwam Britt, de zus van Jill, de band versterken. In september 2020 verscheen hun debuut-EP, 'Eternal Youth'.

EARLY PEDESTRIAN
Driekoppige alternatieve punk/rock 'n roll garage band uit Londerzeel. Begin 2020 brachten ze hun nieuwe CD uit genaamd "Still Doing Fine?". Ze werkten hiervoor samen met niemand minder dan Tim Toegaert (Janez Detd, De Fanfaar, Fleddy Melculy,...) en Stef Exelmans (bekend van het mixen van Fleddy Melculy, King Hiss, ...). Furieus, ruw en ongeslepen.

LIZZ
Afkomstig uit Vilvoorde kan je deze singer-songwriter het best omschrijven aan de hand van drie s-sen: sereniteit, sensualiteit en simpliciteit. Lizz maakt eerlijke en pure muziek, met melodieën die knisperen als een haardvuur op een koude winteravond. Ze laat zich o.a. inspireren door The Goo Goo Dolls.

ODEUM
Al van jong af aan schrijft dit duo uit Beersel en Halle muziek. Sinds kort brengen ze muziek uit onder de naam Odeum, wat in het Oud-Grieks ‘muziektheater’ betekent. Die naam is dan ook op hun lijf geschreven: met kleurrijke performances vol beweging, kleur en ambiance brengt Odeum een totaalspektakel, bijgestaan door een vaste liveband. Verwacht je aan zelfgeschreven popnummers, herkenbare teksten en melodieën die zowel jong als oud kunnen bekoren

Data

Praktisch

  • Basistarief: 5 euro

Extra

Ticket: € 5
Deuren: 18.30u.
Eerste optreden: 19.00u.

Een organisatie van de cultuurcentra, gemeenschapscentra en jeugddiensten van regio Pajottenland & Zennevallei, met partnerschap en ondersteuning van vi.be, vormingscentrum Destelheide, Rock ‘n’ Roll Highschool van muzieklabo Noisegate, De Studio en Savan.

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be