PLATFORM K

THE GOLDBERG VARIATIONS

Platform-K maakt professionele dansproducties met dansers met en zonder beperking. In THE GOLDBERG VARIATIONS gaan dansers Oskar Stalpaert, Michiel Vandevelde en Audrey Merilus aan de slag met de composities van Bach en de improvisatiedans van Paxton uit de jaren 80.

THE GOLDBERG VARIATIONS verwijst naar het beroemde muziekwerk van J.S. Bach, maar ook naar een iconische danssolo van Steve Paxton. Dansers Oskar Stalpaert, Michiel Vandevelde en Audrey Merilus gaan met dit materiaal aan de slag. Een veertigtal jaar ontwikkeling van allerlei danspraktijken wordt onder de loep genomen. Waar staat de dans vandaag? Hoe open, democratisch en toegankelijk is dans vandaag? Welke lichaamsbeelden verkiezen we, welke zien we liever niet?

De muziek wordt gebracht op accordeon door Philippe Thuriot. Hij transponeerde Bachs muziek in 2015 naar accordeon. Thuriot is het resultaat van een boeiende kruisbestuiving: klassieke muziek, jazz en het café van zijn ouders.

De meerstemmigheid die spreekt uit de talrijke variaties in Bachs GOLDBERG VARIATIONS, keert terug in de verschillende lagen van deze dansvoorstelling. Een reflectie over de staat van de dans vandaag, over de staat van de democratie, over het verleden en de toekomst, en over verschillende vormen van lichamelijkheid.

Data

Praktisch

  • Basistarief: 18 euro
  • Jongeren -21 : 10 euro
  • Lerarenkaart: 17 euro
  • Abonneekorting 21-22: 16 euro

Extra

Productie: Platform-K
Coproductie: Vooruit en Kaap
Choreografie: Michiel Vandevelde
Dans: Oskar Stalpaert, Michiel Vandevelde en Audrey Merilus
Muziek: Philippe Thuriot
Dramaturgie: Kristof van Baarle
Scenografie: Michiel Vandevelde, met ondersteuning van Tom Callemin
Kostuums: Tutia Schaad
Assistent Kostuum: Camil Krings
Advies licht: Tom Bruwier
Techniek: Maxim Van Meerhaeghe, Maarten Snoeck en Ferre Carron

Met steun van: Vlaamse Overheid, Nationale Loterij, Stad Gent, Konekt, de Koning Boudewijnstichting
Met dank aan: Campo en Kaaitheater

duur: 1u 10min

CC de Meent - Gemeenveldstraat 34 - 1652 Alsemberg - Tel 02 359 16 00 - info@demeent.be